Vágólapra másolva!
Sokak szerint Diego Maradona búcsúmérkőzésén sem jelent meg annyi világhíresség, mint hétfőn Zágrábban a 34 éves Zvonimir Boban tiszteletére rendezett labdarúgó-gálán.

Az 51-szeres válogatott sztár, aki tagja volt az 1998-as vébén bronzérmes horvát csapatnak, 40 ezer tomboló néző előtt lépett pályára. Boban előbb egy-egy (20 perces) félidőt játszott a Milan-Dinamo Zagreb (3-1) találkozón és két gólt lőtt az olasz együttes színeiben. A Milanban többek között szóhoz jutott Maldini, Massaro, Savicevic, Desailly és Rijkaard, a kispadon pedig Fabio Capello ült.

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016

Ezután a vb-harmadik horvát csapat (Prosinecki, Suker, Boksic és a többiek Miroslav Blazevic irányításával) a Taffarellel, Matthäusszal, Papinnel, Weah-val, Redondóval, Rui Costával felálló Világválogatott ellen játszott, amelynek Ivica Osim és Tomislav Ivic volt az edzője.

Bobantól tűzijátékkal köszöntek el, amikor néhány perccel a mérkőzés vége előtt elhagyta a pályát és tiszteletkört futott. A búcsúzó sztártól csaknem "ellopta a show-t" a helyette beállt Goran Ivanisevic, a wimbledoni győztes teniszező ugyanis gyakorlatilag első érintéséből gólt lőtt. A meccset azonban Papin és Leonardo találataival a Világválogatott nyerte 2-1-re.