Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy Hermann Maier kétszeres olimpiai bajnok osztrák síző befejezi pályafutását. A 29 éves lesikló tavalyi súlyos motorbalesete után idén augusztusban Chilében edzés közben megsérült, és kénytelen volt lemondani az október 27-i idénynyitó viadalt, a söldeni Világkupa-futamot.

"Még egyáltalán nincs semmilyen tervem sem a jövőt illetően" - nyilatkozott elkeseredetten a Herminatornak nevezett sztár. "Egy kis időre szükségem van, hogy eldöntsem, mit akarok. Most nagyon tragikusnak látom a helyzetem. Egész nap a szobakerékpáron ülök és tekerek, hogy valamelyest formában maradjak. De nem tudok síelni, így versenyezni sem. Ezt nagyon nehéz pszichésen elviselni."

Artur Trost, Maier orvosa ugyanakkor meg van győződve róla, hogy a klasszis hamarosan visszatér a lejtőkre: "Szerintem már decemberben versenyezni fog." A háromszoros összetett Világkupa-győztes tavaly augusztusban szenvedett motorbalesetet, s nyílt lábtörése miatt még az amputáció lehetősége is felmerült. Szerencsére erre nem került sor, sőt a Salt Lake City-i téli olimpia február 8-i rajtja előtt már újra síelhetett. Úgy érezte azonban, hogy nem tudna hírnevéhez méltóan szerepelni, ezért távol maradt a játékoktól.