Vágólapra másolva!
A New York-i bíróság elutasította az egykori svájci világelső, Martina Hingis 40 millió dolláros kártérítési igényét, amelyet a Sergio Tacchini sportszergyártó cég ellen nyújtott be. A teniszező azért perelte be egykori szponzorát, mert az általuk rendelkezésére bocsátott cipők állítólag súlyos lábsérülést okoztak neki.

Elutasították Martina Hingis 40 millió dolláros kártérítési igényét New Yorkban, mert a bíróság álláspontja szerint az amerikai város nem illetékes a Sergio Tacchini sportszergyártó cég ellen indított perben. A határozat szerint Milánóban kell lefolytatni az eljárást, jogerős döntést Olaszországban tudnak csak hozni.

A 2001 júniusában benyújtott beadványban a 21 esztendős Hingis azt állította, hogy 1996-ban öt évre szóló szerződést kötött a Sergio Tacchinivel, melynek értelmében az olasz cég 5,6 millió dollárt fizet neki erre az időszakra. A megállapodás kimondta, hogy mérkőzései alatt Hingisnek Tacchini felszerelésben kell feszítenie, ellenkező esetben nem utalnak át bankszámlájára egyetlen centet sem.

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016Sávolt továbbjutott Palermóban/sport/egyeni/tenisz/20020925savolt.html

Az 1998-as US Openen Hingis panaszkodni kezdett a Tacchini cipőire, azt állította, hogy azok súlyos, pályafutását is veszélyeztető sérülést okoztak neki. Nem átallotta azt sem szponzora fejéhez vágni, hogy azok versenyzésre alkalmatlan lábbeliket szállítottak neki.

1999 májusában a Tacchini beperelte a svájcit a milánói bíróságon, követelte a szerződés felbontását azon egyszerű okból kifolyólag, hogy Hingis állítólag más cég felszerelését viselte egy mérkőzésén. A szappanopera folytatásáról a teniszező gondoskodott, "ellenkeresetet" nyújtott be, melyben hasonló okokra hivatkozott, mint a '98-as, amerikai nyílt bajnokságon. Ezt az ügyet a mai napig nem zárták le.

A New York-i bíróság munkatársai most meglepték egy újabb paksamétával milánói kollégáikat, mint az ügyben eljáró bíró elmondta, igazságtalan lenne, ha Amerikában hoznák meg az ítéletet.