Vágólapra másolva!
Másodszor fordult elő a lisszaboni világbajnokságon, hogy egy éremért zajló, szinte megnyert összecsapást elvesztettek a magyarok: ezúttal a Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Katalin, Lantos Gabriella összeállítású tőrválogatott állt közel ahhoz, hogy harmadikként végezzen, végül mégis be kellett érnie a negyedik hellyel. A férfibárbajtőr-csapat a kilencedik lett.

Nyolc asszó után 32-26-ra vezetett a csapat a románok ellen, sőt az utolsóként pástra lépő, korábban többször is nehéz helyzetben remeklő Knapek még növelte is az előnyt (36-28), Carlescu Badea azonban egyenlített, majd a ráadásban a győztes találatot is ő adta. Lantos plusz 6-os, Mohamed plusz 4-es, Knapek mínusz 11-es mutatóval zárt.

A 3. helyért:
Románia - Magyarország 40-39

A dél-koreaiaktól elszenvedett vereséget követően a magyar férfipárbajtőr-válogatott magabiztosan nyerte meg következő három összecsapását, ezzel a kilencedik helyen végzett a világbajnokságon.

A címvédő együttes tagjai - noha a jó eredmény elérésére már nem volt esélyük - tisztességesen küzdöttek, és begyűjtötték a kötelező győzelmeket.

A 9-16. helyért:
Magyarország - Egyesült Államok 45-32

a 9-12. helyért:
Magyarország - Spanyolország 45-34

a 9. helyért:
Magyarország - Ukrajna 45-36

Víváshttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=30319

A magyarok egy-egy arany- és ezüst-, valamint két bronzérmet szereztek a világbajnokságon. Győzött a nőipárbajtőr-csapat, második lett a nőikard-válogatott, harmadikként fejezte be szereplését Mohamed és Knapek.