Vágólapra másolva!
A San Diegó-i, 750 ezer dollár összdíjazású nőitenisz-torna első fordulójában valósággal átgázolt ellenfelén Anna Kurnyikova. Az orosz szépség 6:0, 6:1-re verte az amerikai Stevensont.

Anna Kurnyikova megtáltosodott. A múlt heti, stanfordi versenyen zsinórban két mérkőzést is nyerni tudott, Venus Williams is csak kemény erőfeszítések árán tudta megállítani a harmadik fordulóban. Most újra tanúbizonyságát adta annak, hogy komolyan gondolja még a teniszt, s szeretné visszaküzdeni magát a legjobbak közé, a San Diegó-i torna első fordulójában ugyanis kivégezte a világranglista 30. helyét elfoglaló amerikai Stevensont.

Az ugyanezen a listán a 47. pozícióban szerénykedő Annácska végig uralta a mérkőzést, folyamatosan nyomás alatt tartotta ellenfelét. Még Stevenson erőteljes első szervái sem okoztak neki gondot, erőlködés nélkül ütötte vissza őket. 6:0, 3:0-ig hibátlanul menetelt, az amerikai ekkor tudta első játékát megnyerni. A hullámvölgy azonban csak eddig tartott Kurnyikovánál, a folytatásban vonalakra helyezett ütéseivel az őrületbe kergette Stevensont, aki alig várta már, hogy véget érjen a találkozó és az öltözőben kifújhassa magát.

Anna Kurnyikovahttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=31540Ki a legszebb teniszezőnő?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=29744Teniszhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=31016

"Majdnem tökéletesen játszottam" - lelkendezett Kurnyikova, akitől hosszú ideje nem láthattak rajongói ilyen sima sikert. "Fontos volt, hogy már a mérkőzés elejétől kezdve én irányítsak, futtassam Stevensont, amíg csak levegő után kapkod. Hihetetlenül jól kezeltem a szervákat, s minden egyes ütésem előtt roppant magabiztosnak éreztem magam. Az elmúlt napokban már nem azon gondolkodtam a pályára lépésem pillanatában, hogy miként fogom eltalálni a labdát, hanem a követendő taktikát ismételgettem magamban. A mostani eredmény könnyű mérkőzést sejtet, de higgyék el, nem így volt: keményen kellett koncentrálnom minden egyes pontra, megküzdöttem értük. Remélem, új szakasz következik pályafutásomban."

Kurnyikova lesz Varsó nevezetessége/sport/egyeni/tenisz/20020506kurnyikova.html

A San Diegó-i származású Stevenson gyakorlatilag hazai pályán, telt ház előtt játszhatott, mégis csapnivaló játékot nyújtott. El is sírta magát az interjúszobában.

"Legszívesebben elsüllyednék szégyenemben" - mondta könnyek között az 1999-es wimbledoni torna elődöntőse. "A nézők miattam jöttek ki a versenyre, én pedig csalódást okoztam nekik. Nagyon szomorú vagyok, nem értem, mi történhetett velem. Talán még soha nem játszottam ilyen rosszul."

Kurnyikova, aki eddig 112 versenyen indult, s még mindig nem szerzett tornagyőzelmet, Monica Selessel találkozhatott volna a második fordulóban, a magyar származású amerikai azonban sérülés miatt visszalépett a szerepléstől. Az orosz ellenfele így a selejtezőből szerencsés vesztesként érkező Jennifer Hopkins lesz.

Eredmények, 1. forduló:
Kurnyikova (orosz) - Stevenson (amerikai) 6:0, 6:1

2. forduló:
Capriati (amerikai, 2.) - Harkleroad (amerikai) 6:0, 6:4
Dokic (jugoszláv, 6.) - Leon García (spanyol) 6:2, 7:5
Gyementyijeva (orosz, 8.) - Suarez (argentin) 6:4, 6:2
Miskina (orosz, 9.) - Schiavone (olasz) 1:6, 6:3, 6:4
Smashnova (izraeli, 12.) - Irvin (amerikai) 5:7, 6:1, 6:1
Rubin (amerikai, 14.) - Coetzer (dél-afrikai) 6:1, 6:1

Koncz Dávid