Vágólapra másolva!
Könnyen elképzelhető, hogy nem ül többet nyeregbe a Telekom csapatában Jan Ullrich, a németek mostanában botrányhőssé vált kerékpárosa. Menedzsere állítólag már előrehaladott tárgyalásokat folytat Bjarne Riisszel, a CSC-Tiscali együttes dán főnökével.

Rájár a rúd Jan Ullrichra, a Tour de France 1997-es győztesére. Idei éve katasztrofálisra sikeredett, térdoperáción esett át, tavasszal pedig balesetet szenvedett Porschéjével, aminek következtében jogosítványától is kénytelen volt megválni. Ezen persze semmi csodálkozni való sincs, a világon sehol sem díjazzák az ittas állapotban történő furikázást.

A műtét miatt kénytelen volt lemondani a Tour-indulásról is, a legnagyobb sorscsapás azonban csak ezután következett. Júniusban doppingellenőrzésnek vetették alá, mely a vérében amfetamin nyomait mutatta ki. Hazája szövetsége fél évre tiltotta el, a Telekom csapata pedig elhatárolódott tőle. Ezután került szóba egy esetleges átigazolás.

Kerékpár & Bodrogi László Clubhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=34087

Wolfgang Strohband menedzser szerint az új csapat a CSC-Tiscali lehet, ahol a csapatfőnöki teendőket Bjarne Riis látja el. A dán kerekessel hosszú ideig együtt versenyzett Ullrich, 1996-ban éppen az ő segítségével lett Tour-győztes a Telekom akkori kapitánya. Egy évvel később fordított szereposztásban zajlottak az események, akkor Ullrich érkezett sárga trikóban a párizsi célba. A közös sikerek összekovácsolták a két sportembert, jó barátokká váltak, ez pedig csak erősíti a csapatcseréről szóló pletykákat.

A német lapok szerint a CSC-Tiscali az utolsó esélye Ullrichnak arra, hogy megtalálja régi formáját, s újra sikerei miatt kerüljön előtérbe. Riis hozzásegítheti a németet álmának beteljesüléséhez, a második Tour-győzelemhez is.

Koncz Dávid