Vágólapra másolva!
A világ legrangosabb kerékpáros körversenyén zsinórban negyedszerre diadalmaskodott amerikai Lance Armstrong bejelentette: 2004-ig folytatja. Miután a kocsijában doppinggyanús készítményeket találtak, a francia hatóságok letartóztatták Raimondas Rumsasnak, a Tour de France-on harmadik helyezett litván kerekesnek a feleségét.

Már-már félelmetes Lance Armstrong dominanciája a Tour de France-on. A szurkolók egyöntetű véleménye szerint amíg a texasi kerekes nekivág a Franciaországot átszelő, embert próbáló viadalnak, nem lehet más a győztes, csakis ő. Idei, zsinórban negyedik diadala után Tour de Armstronggá keresztelték át legnagyobb rajongói a világ legrangosabb körversenyét, s az erőviszonyokat tekintve akár helytállónak is nevezhetjük a szójátékot. Mert legyen akárki az amerikai legnagyobb riválisa (tavaly a német a Jan Ullrich, idén a spanyol Joseba Beloki), ellentmondást nem tűrően utasítja maga mögé, ráadásul úgy, hogy csak annyit ad ki magából, amennyi feltétlenül szükséges.

Kinek szimpatikus Armstrong?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=44712

Az idei Tour nem indult igazán jól számára, az első időfutamon nem tudta megszerezni a győzelmet, ellendrukkerei dörzsölgették is a tenyerüket, hogy most biztosan nem tud elsőként átgördülni a párizsi célvonalon. Az amerikai azonban maximálisan rájuk cáfolt, a tizenegyedik szakaszon megszerezte az összetettben élen állónak dukáló sárga trikót, s többet nem is adta azt ki a kezéből: a hegyi szakaszokon folyamatosan növelte előnyét, senkinek sem volt esélye rá, hogy a nyomában maradjon.

Persze voltak most is olyan hangok, hogy a hererákjából a csodával határos módon felgyógyult Armstrong nem tiszta eszközökkel aratta újabb sikerét, a vizsgálatok ennek éppen az ellenkezőjéről tanúskodtak. A szabályok szerint az összetettben élen állót minden szakasz után ellenőrizni kell, s egyszer sem találtak tiltott szerre utaló jeleket. A legfrissebb hírek szerint egyébként bajba kerülhet a végül harmadikként zárt litván Rumsas, akinek feleségét őrizetbe vették a hatóságok, miután autójában a francia határon doppinggyanús készítményeket találtak. Csapata, az olasz Lampre azonnal felfüggesztette versenyzői jogát.

Könyvajánlat

Bicikli életre-halálra