Vágólapra másolva!
Szombaton földi sugárzású csatornán is bemutatkozik a nagyközönség előtt profi ökölvívónk, Kótai Mihály. A Polish Boxing Promotion veretlen bunyósa szombaton Nottinghamben lép szorítóba, s új szerződése értelmében a Howard Clarke elleni összecsapást élőben közvetíti az RTL Klub.

Forrás: MTI


Kótai a kisvilágbajnoki övvel
Fotó: MTI


Kótai, aki eddigi 17 sikere közül tízszer KO-val győzött május óta a WBC interkontinentális bajnoka - ennek ellenére a mostani összecsapás nem lesz címmérkőzés. A várhatóan hatmenetes összecsapáson ellenfele az a Clarke lesz, aki bunyós berkeken belül a "Clakka" becenévre hallgat, Warleyban lakik, és profi karrierjét 1991. október 16-én kezdte meg. Nobby Nobbs tanítványa eddig 57 profi meccsen van túl, ebből 27-szer nyert (nyolcszor kiütéssel), s két döntetlen mellett 28-szor kikapott. Olyan riválisokkal meccselt eddig, mint Fernando "El Feroz" Vargas, Takaloo vagy éppen Anthony Farnell.

Kótai eddig jobbára rejtve maradt a magyar szurkolók előtt, most az RTL Klub jóvoltából öt évre bekerült a kereskedelmi csatorna által menedzselt bokszolók közé, így a szombati mérkőzést már élőben követhetik figyelemmel az érdeklődők. "Az RTL Klub nagy nyilvánosságot biztosíthat Mihálynak, a világon sok helyen nyomon követhetik ezentúl fejlődését, eredményeit. Ha tudja tartani eddigi formáját, kétségtelen, sokan megismerik még a nevét" - nyilatkozta Olaf Schröder, Kótai menedzsere.

Kótai Mihályhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=40233

Kótai az angliai csata után várhatóan augusztusban, Németországban öklöz ismét. A boksznaptárak szerint augusztus 17-e Berlin, illetve 24-én Lipcse jöhet szóba. Előbbin Matolcsi és Erdei is ringbe száll, utóbbin a fő meccset a nagyközépsúly IBF övéért Sven Ottke (27-0) és Joe Gatti (30-7) vívja.

A szombati program
Harvey Hadden Leisure Centre, Nottingham, Anglia:
Steve Roberts (29-0) - Andrei Pestriaev (28-4)
Jawaid Khaliq (18-1-1) - Jose Rosa
Nicky Booth (14-3-1) - Moses Kinyua (6-1-1)
Jim Betts (15-2) - Colin Moffett (5-5-3)
Steve Conway (25-4) - Craig Spacie (11-4-1)
Albert Sosnowski (24-1) - Shane Wollas (9-18-2)
Kótai Mihály (17-0) - Howard Clarke (26-27-2)
Darrell Grafton (6-0) - Lee Armstrong (22-7-2)
Jason McKay (2-0) - Simon Andrews (4-22-1)
Chris Hooper (2-0) - ismeretlen ellenféllel

Pincési László