Vágólapra másolva!
Amellett, hogy Sávolt Attila tegnap délután élete eddigi legnagyobb skalpját begyűjtve legyőzte az első helyen kiemelt cseh Novakot a sopoti férfitornán, történtek további fontos események is a teniszvilágban. Érdemes például megemlíteni, hogy Anna Kurnyikova győzelmi sorozatot épített, a stanfordi versenyen már a harmadik fordulóban jár. Andre Agassi parádézik Los Angelesben, a legjobb nyolc között a brazil Kuertennel találkozik. Kitzbühelben minden a papírforma szerint történik, a negyeddöntőbe kizárólag salakmenők jutottak be.

Sávolt Attila elkapta a fonalat. Jelenlegi éljátékosunk két héttel ezelőtt már elkápráztatta a honi teniszrajongókat, amikor a svájci Gstaadban rendezett versenyen előbb elkalapálta az ecuadori Lappentit, majd legyőzte azt a szlovák Kucerát, aki a legnagyobb klasszisok orra alá is sok borsot tört már. A lengyelországi Sopotban folytatta remek sorozatát, azok után, hogy az első körben a feltörekvő spanyol tehetséget, Feliciano Lopezt intézte el két sima szettben, az első kiemelt Novakot is eltüntette a mezőnyből. Pedig a cseh tényleg nem akárki, a hagyományos világranglistán a 14., míg az idei eredményeket mutató ATP Race-en a 9. helyen találhatjuk a nevét.

A találkozó első játszmájában Novak 5:3-as előnyre tett szert, Sávolt azonban nem ijedt meg, visszavette a mérkőzés elején elveszített adogatójátékát, és kiharcolta a rövidítést, melyet végül 9:7 arányban nyert meg. A folytatásban villámgyorsan elhúzott 4:0-ra, majd 5:1-re, Novak ekkor taktikát váltott, s felzárkózott 5:4-re. Sávolt adogatásánál is előnybe került, de csodát már nem tudott tenni, elbukta a játékot s így a mérkőzést is.

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=31016

Sávolt ellenfele a késő délutáni negyeddöntőben az orosz Mihail Juzsnyij lesz, aki mostanság nincs híján az önbizalomnak. Wimbledonban remek mérkőzést játszott a világelső Hewitt-tal, a múlt heti stuttgarti tornán pedig bekasszírozta élete első tornagyőzelmét is. A szakemberek szerint méltó utódja lehet a már visszavonulását fontolgató Kafelnyikovnak, sőt, ha fejlődése töretlen marad, még nála is nagyobb sikereket arathat.