Vágólapra másolva!
Arató Dávid, Bodrogi László, Rothmer Balázs, Steig Csaba, Szollár Márton, Pataki Ibolya - az elmúlt 14 év alatt nem volt olyan kerékpáros Magyarországon, aki ne indult volna a ma már Tamási Nemzetközi Kerékpáros Napoknak hívott rendezvényen. Augusztus 2-5-ig újra nyeregbe ülnek a versenyzők Tamásiban.

1989-ben ítélte eloször a Tolna megye északi részén található kisvárosnak az akkori Magyar Kerékpáros Szövetség a Magyar Köztársaság Utánpótlás Országúti Bajnokságának rendezési jogát. Az első évben öt férfi és egy női korcsoport számára zajlottak a futamok Tamásiban. Akkor még senki nem gondolta, hogy élete első ifjúsági férfi Országúti Bajnokságát nyerő Steig Csaba (Szekszárdi Szövetkezeti Spartacus) micsoda karrier előtt áll. Elég csak az 1992-es Barcelonában rendezett olimpiára gondolni, vagy arra az öt gyozelemre, amikor felhúzták rá a Magyar Köztársaság felnott országúti bajnokának járó piros-fehér-zöld mezt.

1990-ben ismét egy ma már nagy sztár, Arató Dávid (Szekszárdi Szövetkezeti Spartacus) tette le a névjegyét a Koppány-patak partján. A férfi kezdők között négy másodperces elonnyel lett Magyarország országúti bajnoka. Nem volt az véletlen, hiszen Arató Dávid a 2001-es és a 2002-es UCI 2.6-os Gemenci Nagydíjat is megnyerte, immár a Fausto Coppi Gazzera színeiben.

1991-ben már Istlstekker János (Szekszárdi Szövetkezeti Spartacus) vihette haza a férfi ifjúságiak magyar bajnokának járó aranyérmet. Felnőttként Olaszországban kapott bizonyítási lehetőséget, de ígéretes pályafutása sérülés miatt nem tarthatott sokáig.

A következo évben a hétszeres utánpótlás országúti bajnok Pataki Ibolya (BVSC) vitt véghez szinte egyedülálló bravúrt, hiszen elobb Visegrádon a serdülő lányok, majd Tamásiban az ifjúsági nok versenyszámában szerezte meg a bajnoki címet.

Könyvajánlat:
Lance Armstrong: Bicikli életre-halálra