Vágólapra másolva!
Csütörtökön és pénteken Debrecenben rendezik meg az LG-kupa atlétikai magyar bajnokságot, amely az utolsó lehetőség az augusztus 6-11-án rendezendő müncheni Eb-re kiírt nevezési szintek teljesítésére. Az Európa-bajnokságon várhatóan 30-35 fős magyar csapat vesz részt.

Az ob hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a közelmúltban autóbalesetet szenvedett, így az Eb-ről lemaradó Szentgyörgyi Katalin kivételével valamennyi hazai élversenyző indul Debrecenben. Így kalapácsvetésben Annus Adrián, Gécsek Tibor, Kiss Balázs, diszkoszvetésben a már említett Fazekas Róbert (aki világranglistavezető) és Varga Roland, 100 és 200 méteren Németh Roland; a nőknél 1500 méteren Varga Judit, távolugrásban Vaszi Tünde, magasugrásban Győrffy Dóra, rúdugrásban Molnár Krisztina és Szabó Zsuzsa, gerelyhajításban Szabó Nikolett. Az ob-ra hétfőig 47 egyesület 350 versenyzője nevezett, s ez már meghaladja a tavalyi részvételt, mert egy éve Nyíregyházán 280-an szálltak harcba a bajnoki címekért.

Atlétikahttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=29233

Azt, hogy a magyar versenyzők jó formában vannak, az elmúlt hét végén két "szakállas" országos csúcs megdőlése jelezte. Pénteken Varga Judit a Monte-Carló-i Golden League-versenyen 4:01.38 perces idővel negyedik lett, s több mint két másodpercet javított Szalai Katalin 18 évet megélt, 4:03.51-es idején. Vasárnap Heusdenben pedig Csillag Balázs 5000 méteren Mecser Lajos 35 évvel ezelőtt felállított, 13:29.2 perces rekordját javította 13:26.96-ra.

Fábik Tibor