Vágólapra másolva!
Az első nap után a vendég argentinok 2-0-ra vezetnek a Fed-kupa budapesti osztályozóján, mivel az elsőszámú hazai játékos, Mandula Petra 1 óra 37 perc alatt kikapott a vendégek elvileg gyengébbik versenyzőjétől, Mariana Diaz-Olivától, míg Clarisa Fernandez 2 óra 16 perc alatt legyőzte Gubacsi Zsófiát.

Fed-kupa, Világcsoport, osztályozó:
Magyarország-Argentína 0-2 - állás az első nap után

Mandula Petra - Mariana Diaz-Oliva 5:7, 2:6
Az első mérkőzésen a dél-amerikai játékos kezdett jobban, 3:1-re vezetett, de ezután Mandula ragadta magához a kezdeményezést. A magyar teniszező még pontos alapvonaljátékkal és kiváló rövidítésekkel 5:3-ra fordított, de ekkor váratlanul hullámvölgybe került, egyre többször hibázott. A szinte minden ütést elérő Diaz-Oliva egyenlített, s 1 óra 1 perc alatt jutott lépéselőnyhöz.

A 36 perces második szett elején az argentin pillanatok alatt 3:0-ra elhúzott, úgy tűnt, eldőlt a találkozó. Mandula azonban nem adta fel, felzárkózott, s 3:2 után egyenlíthetett volna. Nem így történt, ismét a vendégjátékos ragadta magához - végleg - a kezdeményezést, s megérdemelten nyert.

Gubacsi Zsófia - Clarisa Fernandez 6:4, 5:7, 1:6
A 40 perces első játszmában rendkívül bátran és pontosan játszott Gubacsi, már 4:1-re is vezetett. A jóval esélyesebb Fernandez, aki idén elődöntős volt a Roland Garroson, ekkor magára talált, egyenlített, de a szetthajrá ismét a hazai versenyzőnek sikerült jobban.

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=2643

Sőt, Gubacsi a 2. játszmában 3:0-ra elhúzott, s akár növelhette volna előnyét. Nem így történt, az argentin 5:3-ra fordított, s végül 1 óra 1 perc alatt harcolta ki a döntő játszma lehetőségét.

A harmadik szett már egyoldalú volt, Gubacsi nem tudta megnehezíteni Fernandez dolgát. A magyar játékost a 4. játék után 3 percig ápolták izomhúzódással, de nem emiatt vesztette el simán a játszmát.

Temesvári Andrea, a magyar csapat kapitánya szerint még nem dőlt el az összecsapás, de a vendégek 2-0-s vezetése után már nagy bravúr lenne a bennmaradás kiharcolása.

"Sajnálom, hogy így alakult, mert mindkét mérkőzésen nyerhettünk volna. Nem adjuk fel, remélem, hogy vasárnap fordítunk. Különösen Gubacsi Zsófia játszott jól, sokáig egyáltalán nem látszott, hogy ellenfele, Fernandez elődöntős volt a Roland Garroson."

A vasárnapi műsor, 11 órától:
Mandula Petra - Clarisa Fernandez
Gubacsi Zsófia - Mariana Diaz-Oliva
Gubacsi Zsófia, Mandula Petra - Clarisa Fernandez, Laura Montalvo