Vágólapra másolva!
A szegedi kajak-kenu Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján a férfi kajakosok közül senki sem jutott be egyenes ágon az ezerméteres döntőbe, így a magyar versenyzőknek ma is rajthoz kellett állniuk. A második versenynapon aztán kialakult a szombati 1000 és a vasárnapi 500 m-es döntők mezőnye. Előbb a hosszabb távon igazolódott a papírforma, miután a korábban még "függőben maradt" három számban is csatlakoztak az érdekelt magyarok már döntős társaikhoz.

Elsőként Storcz Botond tette a szokott színvonalon a dolgát: a középdöntő második helyének megszerzése szemmel láthatóan nem okozott gondot neki. Storcz felváltva vezetett a világbajnoki cím védőjével, a francia Amir Tahmasseb Babakkal, s ha kis különbséggel is, de kikapott a bajnoktól. "Az volt a feladatom, hogy gondolva a későbbi négyesre is a saját tempómban lapátoljak" - mondta a célba érkezés után.

Amíg ő kifújta magát, addig a Vereckei Ákos, Veréb Krisztián duó megnyerte középdöntőjét, s ez is újabb, már a nyolcadik finálét jelentette a vendéglátók szempontjából.

Erős mezőnyben kellett "pótvizsgáznia" a Kammerer, Storcz, Kökény, Horváth összetételű kajak négyesnek, hisz pénteken csak másodikként haladtak át a célvonalon. A rajt közepesen sikerült, de a 750-es bójasornál már elöl volt a magyar hajó, és már nem is engedték ki a vezetést a kezükből Kammererék.

Végeredményben igazolódott a papírforma: a kilenc 1000 m-es szám mindegyikében lesz magyar hajó szombat délelőtt.

Barok István