Vágólapra másolva!
A Margitszigeti Atlétikai Centrumban szombaton négy főváros - Budapest, Kijev, Pozsony és Zágráb - legjobb atlétái csapatverseny keretében mérkőznek meg egymással.

A hazai rendezésű nemzetközi atlétikai versenyek sorában a múlt vasárnapi szombathelyi MAL-kupa és a keddi dobógála után szombaton Budapesten kerül sor rangos viadalra, amelyet a Budapesti Atlétikai Szövetség idén hívott életre. A Margitszigeti Atlétikai Centrumban 14.30 órakor kezdődő program keretében Budapest, Kijev, Pozsony és Zágráb reprezentánsai csapatviadalon mérik össze tudásukat. Ám a versenyen további külföldi, valamint hazai atléták is indulnak, s lehetőség nyílik az augusztusi müncheni Európa-bajnokságra kiírt nevezési szintek teljesítésére is. Erre egyébként a jövő csütörtöki és pénteki, debreceni ob az utolsó lehetőség. Eddig 24 magyar versenyző teljesítette a szintet, szombaton pedig többek között Kun Alice (400 m) és Kovács Balázs (110 m gát) is szeretné bővíteni a névsort.

A program hazai vonatkozású fénypontja lehet a férfi súlylökés, amelyben összecsap a kedden 20,49 méterrel országos csúcsot elért Kiss Szilárd, valamint a korábbi rekorder Bíber Zsolt (20,47). A férfi diszkoszvetés "kiemelt gála" versenyszám lesz. A vasárnap 71,70 méterrel szenzációs országos csúcsot elért Fazekas Róbert csak díszvendégként lesz jelen, de a vb-hetedik Varga Roland, s az Eb-csapattagságért harcban levő Kővágó Zoltán és Máté Gábor dobókörbe fog lépni.

Atlétikahttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=29233

A verseny legnevesebb külföldi indulói között a nőknél az ukrán Mikacsenkót (magasugrás, egyéni csúcsa 200 cm) és Kraszovszkát (100 m gát, 12,85 mp), a férfiaknál az ukrán Gyimcsenkót (magasugrás, 234 cm) és a horvát Ergoticot (távolugrás, 823 cm) érdemes megemlíteni.

A Margitszigeti Atlétikai Centrumban a program 14.30-kor a férfi rúdugrással kezdődik, az utolsó versenyszám 19.20-kor a férfi 4x100 m-es váltó lesz.

Fábik Tibor