Vágólapra másolva!
Vörös Zsuzsanna, Simóka Bea és Füri Csilla is továbbjutott a selejtezőből a San Franciscó-i öttusa-világbajnokság hagyományos versenyében, így a döntőben teljes lesz a magyar csapat. A kizárólag egyéniben induló Simóka Nóra kiesett.

Simóka Bea jó átlagot produkált, sőt, a vívást kiemelkedő teljesítménnyel, 22 győzelemmel és mindössze 7 vereséggel, azaz 1064 ponttal meg is nyerte. A lövészet után még a tizenkettedik, a vívást követően viszont már a harmadik volt, a futás előtt pedig az élre ugrott a 30 fős A-csoportban. Az utolsó számban így nem kellett teljesen kihajtania magát, de ezzel együtt is harmadikként ért a célba a 3000 méter végén.

Az ugyanebbe a csoportba sorolt Füri leggyengébb számában, a lövészetben csupán 29. lett, ráadásul 180 pontos hátrányt szedett össze a még továbbjutó 16. helyezettel szemben. A folytatásban viszont fokozatosan felzárkózott, jó vívással és két erős fizikai számmal a nyolcadik helyen zárt.

A korábbi világ- és Európa-bajnok Vörös magabiztosan kezdett, a vívást hetedikként fejezte be a 31 fős B csoportban, majd ötödik lett az úszásban, s ezzel feljött a harmadik helyre. A 179 körös lövészete a nyolcadik legjobb volt, összetettben viszont már az élen állt. A futás során - csakúgy, mint Simóka Beának - neki sem kellett hajtania, továbbjutását nem fenyegette veszély. Az összetömörülő élmezőnyben csapattársához hasonlóan harmadikként ért a célba. A vele egy csoportban szerepelő Simóka Nóra stabil számaiban, a vívásban (16 győzelem, 14 vereség, 860 pont) és a lövészetben (167 kör, 940 pont) elmaradt a várakozástól, így a futásra kevés esélye maradt.

Kulcsár Antal ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy a két visszafogott teljesítmény együtt soknak bizonyult. "A vívás is lehetett volna jobb, de az önmagában még nem volt olyan rossz, a gyenge lövészettel együtt viszont nagy hátrányt jelentett" - nyilatkozta a szövetségi kapitány.

Simóka a futásnak tizenkilencedikként vágott neki, végül két helyet visszacsúszott.

Eredmények
A csoport:
1. Hortobágyi (ausztrál) 4092 pont
2. Fahri (egyiptomi) 4088
3. Simóka Bea 4088
...8. Füri Csilla 4072

B csoport:
1. Muratova (orosz) 4100 pont
2. Park (dél-koreai) 4060
3. Vörös Zsuzsanna 4032
...21. Simóka Nóra 3876

A magyarok mellett az olaszok, a britek és az oroszok kerültek be komplett, azaz három fős csapattal a döntőbe.