Vágólapra másolva!
A holland Karsten Kroon nyerte a Tour de France kerékpáros körverseny vasárnapi szakaszát honfitársai, Servais Knaven és Erik Dekker előtt. Összetettben továbbra is a spanyol Igor Gonzalez Galdeano vezet. A viadal történetének első magyar indulója, Bodrogi László a mezőnnyel együtt a 71. helyen ért célba, így továbbra is a 99. pozíciót foglalja el.

8. szakasz: St. Martin de Landelles-Plouay, 217.5 km:
1. Kroon (holland) 4:36:52 ó
2. Knaven (holland) azonos idővel
3. Dekker (holland) a. i.
...35. Armstrong (amerikai) 1:55 p hátrány
...50. I. Gonzalez Galdeano (spanyol) a. i.
...71. Bodrogi László a. i.

Az összetettben:
1. I. Gonzalez Galdeano 32:18:46 ó
2. Beloki (spanyol) 4 mp. hátrány
3. Jaksche (német) 12 mp. h.
4. Olano (spanyol) 22 mp. h.
5. Nozal (spanyol) 27 mp. h.
6. Azevedo (portugál) 28 mp. h.
...8. Armstrong 34 mp. h.
...99. Bodrogi 5:31 p. h.

Hétfőn Bodrogi erős száma, az egyéni időfutam következik. A magyar kerekesnek kitűnő esélye van, hogy a Lanester-Lorient közötti 52 km-en jelentősen javítson helyezésén.

Feladta a versenyt Oscar Freire Gomez, a spanyolok világbajnoka. A Mapei csapat sztárja a hátát fájlalja. Freire Gomez részese volt a Tour szombati, hetedikszakaszának hajrájában történt tömegbukásnak, s bár visszaült a kerékpárra és az őt megváró csapattársak - köztük Bodrogi László - segítségével célba ért, nem tudta folytatni a versenyt.

A QuickStep átvenné a Mapei-t

A Mapei cég kiszállásával a jelenlegi kisebbségi tulajdonos QuickStep teljes mértékben át kívánja venni az irányítást a következő idénytől a Tour de France-on is érdekelt kerékpáros csapatban. Bodrogi László klubjának főszponzora június 24-én jelentette be, hogy a sorozatos doppingbotrányok miatt a jövőben nem támogatja a sportágat. Azóta már a Saeco is jelezte, szívesen beolvasztaná a megszűnés szélén álló istállót. A Quickstep szerint 8 millió eurós lenne a jövő évi költségvetés.

A milánói Mapei egy évtizede működteti az egyik legjobb profi csapatot, azonban az utóbbi évek kínos ügyei - például Stefano Garzelli lebukása az idei Girón - nem tettek jót a hírnevének. Bodrogi klubtársát azután zárták ki az olasz körversenyről, hogy doppingtesztje pozitív eredményt hozott. A klasszist a második szakasz után ellenőrizték, s szervezetében probenecidet, köszvény elleni szert találtak. A 28 éves kerekes akkor még folytathatta a versenyt, miután azonban a B-próba is megerősítette az első tesztet, be kellett fejeznie a viadalt.