Vágólapra másolva!
Martina Hingis nem indul az idei negyedik, utolsó Grand Slam-tornán, az augusztus 26-án kezdődő amerikai nyílt teniszbajnokságon. Az amerikai Lindsay Davenport viszont megkezdte az edzéseket.

A 21 éves korábbi világelső május 20-án bokaműtéten esett át, s már akkor valószínűsítették az orvosok, hogy egész nyáron harcképtelen lesz. Ennek megfelelően kihagyta a Roland Garrost és Wimbledont is. Az ötszörös Grand Slam-győztes svájci klasszis legutóbb az április végi-május eleji hamburgi versenyen vett részt, ahol az elődöntőben Venus Williams győzte le.

Davenport újra a pályán

Lejátszotta idei első hivatalos mérkőzését a korábbi világranglista-vezető teniszsztár, Lindsay Davenport. Az amerikai klasszis egy kisebb connecticuti bemutató tornán lépett pályára.

"Hosszú gyógyuláson vagyok túl. Még eléggé bizonytalanul ütöm meg a labdát, de remélem, néhány hét alatt belejövök" - mondta az 1999-es wimbledoni győztes. Davenport tavaly novemberben a müncheni WTA-világbajnokságon szenvedett térdsérülést, s január 11-én műtötték meg.

Vádat emelnek Becker ellen

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=31016

Vádat emeltek a három éve visszavonult Boris Becker, a teniszsport német legendája ellen, akit adócsalással gyanúsítanak. A müncheni államügyészség nem árult el részleteket, de lapértesülések szerint a 34 éves sztár több millió eurónyi jövedelmet nem vallott be hazájában.

Shriver és Wilander a Hírességek Csarnokában

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban vált hivatalosan a teniszező Hírességek Csarnokának tagjává az amerikai Pam Shriver és a svéd Mats Wilander. Shriver 1978-ban, 16 évesként robbant be az élvonalba, amikor amatőr létére a US Openen finalista volt. Később 21 egyéni és - főleg Martina Navratilova oldalán - 112 páros tornagyőzelmet aratott. A duó 20 Grand Slam-viadalon diadalmaskodott. A 37 éves Wilander nyolc GS-tornát nyert, és 1988-ban - amikor az ausztrál, a francia és az amerikai nyílt bajnokságon sem talált legyőzőre - a világranglista élén állt. A svéd klasszis háromszor - 1984-ben, 1985-ben és 1987-ben - volt részese Davis Kupa-sikernek.