Vágólapra másolva!
Az Once nyerte meg a Tour de France profi kerékpáros viadal negyedik szakaszán rendezett csapatversenyt. Az összetettben élen állónak járó sárga trikót a spanyol Igor Gonzalez Galdeano vette át a német Erik Zabeltől. Közben Lance Armstrong elismerte: továbbra is a doppingvádakkal illetett orvossal, Michele Ferrarival készül.

Az Epernay és Chateau-Thierry közötti 67,5 km-es távon az amerikai Lance Armstrong együttese, a US Postal végzett a második, a CSC Tiscali a harmadik helyen. A Mapei csupán tizenkilencedikként zárt, ami azt jelenti, hogy Bodrogi László jelentősen visszaesett az összetett versenyben.

Közben Lance Armstrong, a Tour háromszoros győztese egy francia lapnak elismerte, hogy továbbra is az a Michele Ferrari segíti a felkészülésben, aki ellen per folyik Olaszországban doppingszerekkel való kereskedés miatt.

Mondini szerint Armstrong és Pantani is doppingolt/sport/egyeni/20020509pantani.html

Az amerikai kerekes azt mondta: szerinte Ferrari az egyik legjobb orvos, ráadásul neki rengeteget segített, amikor hererákkal küszködött, így nincs semmi oka, hogy szakítson vele.

Ferrari és 15 kollégája ellen az a vád, hogy tiltott teljesítményfokozókkal kereskedtek, illetve rendszeresen doppingszerekkel láttak el sportolókat. Az ügyben már terhelő vallomást tett Filippo Simeoni olasz profi kerékpáros.

Ferrari ellen szól Erwan Mentheour "Igazságom a doppingról" című könyve is, amelyben arról vall, hogy pályafutása során folyamatosan kapott tiltott szereket. A volt versenyző emellett megemlíti, hogy Ferrari klinikáján látta Zinedine Zidane-t és Alberto Tombát is. A labdarúgó és a síelő már idézést kapott az ügyben.

A negyedik szakasz (Epernay - Chateau-Thierry, 67,5 km) eredményei:

csapat:
1. Once 1:19:49 óra
2. US Postal 16 másodperc hátrány
3. CSC Tiscali 46 mp. h.
...19. Mapei 3:47 perc hátrány

összetettben:
1. Gonzalez Galdeano (spanyol) 14:51:50 óra
2. Beloki (spanyol) 4 másodperc hátrány
3. Armstrong (amerikai) 7 mp. h.
4. Jaksche (német) 12 mp. h.
5. Olano (spanyol) 22 mp. h.
6. Heras (spanyol) 25 mp. h.
... 84. Bodrogi László 3:51 perc hátrány