Vágólapra másolva!
Bronzérmet szerzett a Ferjancsik Domonkos, Nemcsik Zsolt, Fodor Kende, Decsi Tamás összeállítású kardcsapat a moszkvai vívó Európa-bajnokságon.

A magyarok a tíz válogatottból álló mezőnyben először - elsősorban Nemcsik kiváló teljesítményének köszönhetően - legyőzték a románokat, majd változatos összecsapáson vereséget szenvedtek az örök rivális orosz együttestől.

Eleinte a Pozdnyakovot 5-1-re "lelépő" Ferjancsik és társai akarata érvényesült, húsz találatukra csupán tíz válasz érkezett. A találkozó közepén azonban a korábban remekül vívó Nemcsik leblokkolt, 13-3-ra kikapott Sarikovtól, a folytatásban pedig már nem sikerült fordítani.

Következett a bronzcsata a lengyelekkel. A magyarok összeszedettek voltak, minden találatért keményen megküzdöttek, ennek köszönhetően, ha nehezen is, de megszerezték a harmadik helyet. A gyomorrontással küszködő Fodor helyén lehetőséget kapott a fiatal Decsi Tamás, aki plusz négyes mutatóval zárt, azaz jelentős mértékben kivette a részét a győzelemből. Pozitív eredményt ért el Nemcsik is, Ferjancsik viszont ezúttal kicsit visszafogottabb volt.

Nemcsik Zsolt: "Menet közben még nagyobb sikerrel kecsegtetett a verseny. Az oroszok ellen 20-10-nél azt hittem, hogy már megvan a győzelem, de azután sajnos jött egy megmagyarázhatatlan rövidzárlat."

Fodor Kende: "Hasmenésre az érem a gyógyír!"

Decsi Tamás: "Először állhattam dobogóra felnőtt világversenyen. Örülök, hogy a sikerből én is kivehettem a részem."

Ferjancsik Domonkos: "Mindenképpen éremmel akartam hazautazni és ez végül össze is jött, de azért most már jó lenne legyőzni az oroszokat."

Eredmények:
a 8 között:
Magyarország-Románia 45-39
a 4 között:
Oroszország-Magyarország 45-38
Olaszország-Lengyelország 45-33
a 3. helyért:
Magyarország-Lengyelország 45-42