Vágólapra másolva!
A svájci Rubens Bertogliati nyerte a Tour de France profi kerékpáros körverseny nyitó szakaszát, Bodrogi László a 45. helyen végzett.

A világ legjelentősebb viadalának első magyar indulója a mezőnnyel ért célba, így a győztesével azonos időt ért el. Összetettben a 12. helyen áll.

1. szakasz, Luxembourg-Luxembourg, 192.5 km:
1. Bertogliati (svájci) 4:49:16 óra
2. Zabel (német) azonos idővel
3. McEwen (ausztrál) a. i.
4. Baldato (olasz) a. i.
5. Freire Gomez (spanyol) a. i.
6. O,Grady (ausztrál) a. i.
..45. Bodrogi László a. i.
Az összetett állása:
1. Bertogliati 4:58:21 óra
2. Jalabert (francia) 3 másodperc hátrány
3. Armstrong (amerikai) 3 mp. h.
4. Rumsas (litván) 6 mp. h.
5. Botero (kolumbiai) 7 mp. h.
6. Millar (brit) 8 mp. h.
..12. Bodrogi 16 mp. h.

Hétfőn a Luxembourg-Saarbrücken (181 km) szakaszra kerül sor.

A Tour de France háromszoros győztese, a szombati prológon is leggyorsabb Lance Armstrong megszólalt a doppingvétségen ért Jan Ullrich ügyében. "Láttam a tévében a sajtótájékoztatót, amikor elismerte, hogy egy szórakozóhelyen Extasy tablettákat vett be" - fogalmazott az amerikai kerekes. "Hihetetlenül bátor és őszinte volt. Vállalta a felelősséget azért, amit tett. Úgy viselkedett, mint egy úriember, bevallotta, hogy hibázott."

Armstrong megismételte májusi kijelentését. Akkor azt mondta, csalódott, hogy a térdsérüléssel bajlódó Ullrich nem indul a francia körversenyen. "Hiányzik, és nem csak nekem, hanem a sportágnak is" - nyilatkozott most Armstrong.

Az 1997-ben Tour de France-győztes, olimpiai bajnok Ullrichnál egy június 12-i teszt amfetamin használatát mutatta ki. Ezért várhatóan néhány hónapos eltiltás vár rá.