Vágólapra másolva!
Az elvesztett első játszma ellenére nyert, és továbbjutott a Mandula Petra, Patricia Wartusch magyar, osztrák páros a francia nyílt teniszbajnokságon. A duó a második fordulóban Galina Fokina, Tatjana Perebijnisz orosz, ukrán kettőst 4:6, 6:0, 6:4-re verte. Kikapott viszont Kapros Anikó, aki nem bírt a két évvel ezelőtti párizsi győztessel, a francia Mary Pierce-szel.

A francia nyílt teniszbajnokság szombati napjának első magyar érdekeltségű találkozóját a Roland Garros 14-es pályáján játszották. Az első szett elején gyorsan elnyerte ellenfele adogatójátékát a Mandula Petra, Patricia Wartusch magyar, osztrák páros, de 2:0-ról is sikerült elveszíteni a szettet 6:4-re. Erősítettek a magyarok és a Fokina, Perebijnisz orosz, ukrán kettőst a második szettben pillanatok alatt lecsendesítették egy 6:0-s szériával. A döntő játszma - hasonlóan az elsőhöz - ideálisan indult. A különbség annyi volt csupán, hogy ezúttal 3:0-s előnyre tettek szert Manduláék, de ezt tíz perc alatt el is herdálták. Elvéve egymás adogatásait végül azonban Petráék jöttek ki jobban az adok-kapokból, s 4:6, 6:0, 6:4-re győztek. Manduláék a következő körben az Alicia Molik, Magui Serna ausztrál, spanyol kettős ellen meccselnek.

A Philippe Chatrier-pályán a nap harmadik mérkőzésén a két évvel ezelőtti Roland Garros-győztes francia Mary Pierce volt Kapros Anikó ellenfele. A két játékos korábban még soha nem játszott egymás ellen. A találkozót Pierce kezdte, s 3:2-es vezetésénél elvette Anikó adogatását. A fiatal magyar teniszező azonban nem ijedt meg, azonnal „breakelt” ő is, hogy a következő játékban ismét elbukja szervajátékát. A játszmát 28 perc alatt a francia sportoló 6:3-ra nyerte. Rosszul folytatódott a második játszma is, Kapros minden adogatójátékát elvesztette, s 16 perc alatt beleszaladt egy 6:0-s vereségbe. A bravúr elmaradt tehát, de Kapros így is elégedett lehet Párizsban nyújtott teljesítményével.

A hölgyek egyéni küzdelmeiben a címvédő, s 1. helyen kiemelt Jennifer Capriati, valamint a jugoszláv Jelena Dokic is simán jutott a legjobb 16 közé egyesben. Az amerikai klasszis rosszul kezdett az ausztrál Evie Dominikovic ellen, de 1:3 után sorozatban tíz játékot nyerve eldöntötte a mérkőzést. A férfiaknál az amerikai Andre Agassi mindössze kilencvennégy percet engedélyezett a spanyolok fiatal Davis-kupa játékosának, Robredónak, s végül 6:2, 6:4, 6:2-re verte. Meglepetés, hogy a világranglista 107. helyén álló francia Paul-Henri Mathieu könnyen legyőzte a salakon mindenkire veszélyes cseh Jiri Novakot.

Eredmények, 3. forduló
nők, egyes:
Pierce - Kapros 6:3, 6:0
Capriati - Dominikovic 6:3, 6:1
Dokic - Lihovceva 6:2, 6:3
Farina Elia - Tanasugarn 6:0, 7:6
Schnyder - Tyuljaganova 7:5, 7:6
S. Williams (amerikai, 3.)-Husarova (szlovák) 6:1, 6:3
Zvonareva (orosz)-Schiavone (olasz) 6:2, 6:7 (4-7), 7:5
Srebotnik (szlovén)-Loit (francia) 6:0, 6:1

A nyolcaddöntő párosítása:
Capriati (amerikai, 1.) - Schnyder (svájci, 20.)
V. Williams (amerikai, 2.) - Rubin (amerikai)
S. Williams - Zvonareva
Seles (amerikai, 6.) - Hantuchova (szlovák, 11.)
Dokic (jugoszláv, 7.) - Srebotnik
Farina-Elia (olasz, 9.) - Pierce (francia)
Mauresmo (francia, 10.) - Suarez (argentin)
Gyementyijeva (orosz) - Fernandez (argentin)

férfiak, egyes:
Agassi - Robredo 6:2, 6:4, 6:2
Mathieu - Novak 6:4, 6:4, 6:3
Grosjean - Spadea 6:2, 7:6 (7-5), 6:7 (5-7), 6:4
Ferrero - Coria 6:2, 6:3, 6:3

A nyolcaddöntő párosítása:
Hewitt (ausztrál, 1.) - Canas (argentin, 15.)
Szafin (orosz, 2.) - Di Pasquale (francia)
Haas (német, 3.) - Pavel (román, 22.)
Agassi (amerikai, 4.) - Mathieu (francia)
Kuerten (brazil, 7.) - Costa (spanyol, 20.)
Grosjean - Malisse (belga)
Ferrero - Gaudio (argentin, 31.)
Corretja (spanyol, 18.) - Zabaleta (argentin)

nők, páros, 2. forduló:
Mandula, Wartusch - Fokina, Perebijnisz 4:6, 6:0, 6:4

Ajánlat:

A Roland Garros hivatalos honlapja

Korábban:

Bombariadó utáni Canas-siker

Fórum:

Roland Garros