Vágólapra másolva!
A húsvét hétfővel és egyben a bolondok napjával induló hét a tornák tekintetében egyértelműen a hölgyeké lesz. Amíg a WTA égisze alatt két versenyre is sor került Portóban, illetve Sarasotában, addig a férfiak pihennek, pontosabban, akik érdekeltek, a Davis-kupa negyeddöntőire koncentrálnak.

Tavaly három magyar teniszezőnő indult, kettő közülük a negyeddöntőbe jutott a Porto Open elnevezésű portugál tornán. Gubacsi Zsófia ugyan a selejtezőben elvérzett, ám Kuti Kis Rita az olasz Grande és a szlovák Habsudova legyőzése után a negyeddöntőben a spanyol Sernától szenvedett csupán vereséget (3:6, 6:4, 7:6). Még hosszabb volt a siker útja Mandula Petrának, aki a selejtezőt követően két spanyolon, Martinezen és Marrerón még túljutott, végül a torna későbbi győztese, Sanchez-Vicario megállította (2:6, 6:3, 6:1). Az idei, 140 ezer dollár (38 millió forint) összdíjazású Porto Openen ismét indul három éljátékosunk, sőt a spanyol Montolio, Torrens-Valero, Serna trió, a szlovák Sucha és a svájci Gagliardi mögött Mandula a hatodik kiemelt lesz, a főtáblán kezd Kuti Kis és Gubacsi is.

A tavalyi győztes, spanyol Arantxa Sanchez-Vicario viszont nem vesz részt az eseményen, inkább a floridai meghívást fogadta el, s a szintén 140 ezer dolláros Sarasota Open elnevezésű tornán lép pályára. Rob Coseo tornaigazgatóval madarat lehetne fogatni, hiszen az idén debütáló viadalra négy Grand Slam-győztest is sikerült megnyernie. Sanchez-Vicario mellett indul a szintén francia Mary Pierce, a spanyol Conchita Martinez és a horvát Iva Majoli is. "Karácsony van áprilisban" - lelkendezett Coseo. "Egyik meglepetés a másik után ér. A csúcs az volt, hogy Arantxa felhívott, hogy szeretne Sarasotában játszani. El sem hiszem!" A szervezőknek egyébként nem kell szégyenkezniük a többi játékost illetően sem, hiszen a jugoszláv Jelena Dokic, az amerikai Meghann Shaughnessy, az üzbég Iroda Tuljaganova, a thaiföldi Tamarine Tanasugarn, az osztrák Barbara Schett vagy a cseh Daja Bedanova is igazi klasszis.

A férfiak a hét végén, azaz április 5-7-én, a Davis-kupa negyeddöntőiben lesznek érdekeltek. A címvédő franciák a cseheket fogadják, várhatóan a Grosjean, Santoro, Escude, Clement összeállításban, de Pauba utazik tartalékként Pioline és Llodra is. A csehek első játékosa a melbourne-i elődöntős Novak lesz, mellette Ulihrach, Rikl és Vacek tagja a válogatottnak. Az Egyesült Államok Houstonban, füves pályán fogadja a salakmenő spanyolokat, Sampras és Roddick mellett Blake, valamint Todd Martin vezetésével. A spanyoloknál Ferrero lábtörés miatt nem szerepelhet, így Corretja, Balcells és Alberto Martin mellett Robredo alkotja a válogatottat.

Moszkvában a Kafelnyikov, Szafin, Juzsnyij, Cserkaszov orosz kvartett a Johansson, Enqvist, Björkman, Vinciguerra svéd négyes ellen küzd az elődöntőbe kerülésért, míg Buenos Airesben Argentína (Canas, Chela, Gaudio, Arnold) a sérült Ivanisevicet nélkülöző horvát nemzeti csapatot (Ljubicic, Krajan, Karlovic) fogadja.

Davis-kupa, negyeddöntők (április 5-7.):
Franciaország - Csehország
Egyesült Államok - Spanyolország
Oroszország - Svédország
Argentína - Horvátország

Pincési László

Ajánlat:

Korábban:

Serena Williams nyert Miamiban

Fórum:

Tenisz