Vágólapra másolva!
Már biztos, hogy érmet szerez a magyar női válogatott a zágrábi asztalitenisz Európa-bajnokságon, miután a negyeddöntőben 3-2-re nyert Fehéroroszország ellen. A címvédő csapat ellenfele a hétfői elődöntőben Románia lesz. A 17-24. helyért játszó férfiak 3-0-ra verték Portugáliát.

Fotó: EPA
Fotó: EPA
Tóth előbb kikapott Viktória Pavlovicstól, majd megverte Verát
Női csapat, negyeddöntő:
Magyarország - Fehéroroszország 3-2




További eredmények:
Németország - Jugoszlávia 3-1
Románia - Luxemburg 3-0
Svédország - Horvátország 3-2

Tarján András, a női válogatott szövetségi kapitánya az elődöntőben is győzelmet vár a címvédő csapatától Románia ellen a zágrábi Európa-bajnokságon. "Az első mérkőzés mindig nagyon nehéz, főleg ilyen jó ellenféllel szemben" - mondta a tréner. "A fehéroroszok már szombaton is asztalhoz léptek, és nem voltak lámpalázasak. Ezért is nagyon örülök ennek a sikernek."

Az elődöntőben vesztes két csapat egyformán a dobogó harmadik fokára állhat fel, így már biztos, hogy a magyarok éremmel térnek haza a horvát fővárosból. A finálét hétfőn 19 órakor rendezik. A férfi együttes következő ellenfele a 17-24. helyért folyó küzdelemben hétfőn 10 órakor a szlovák válogatott lesz, amely 3-2-re verte Szlovéniát.

Férfiak, negyeddöntők:
Németország - Jugoszlávia 3-0
Franciaország - Fehéroroszország 3-1
Ausztria - Dánia 3-1
Svédország - Csehország 3-1

A hétfői elődöntőben előbb a tizenháromszoros kontinensbajnok, címvédő svédek az osztrákokkal (14 ó), majd 16.30-tól a németek a franciákkal csatáznak.

Az elődöntő párosítása (hétfő, 11 óra):
Magyarország - Románia
Svédország - Horvátország

Férfi csapat, a 17-24. helyért:
Magyarország - Portugália 3-0
Marsi - Monteiro 3-0 (6, 5, 9)
Pázsy - Roberto 3-1 (-9, 4, 3, 8)
Fazekas - Oliveira 3-0 (10, 6, 3)

Korábban:

Eb-címvédésre készülnek női asztaliteniszezőink