Vágólapra másolva!
Pályafutása ötvenegyedik tornagyőzelmét aratta az amerikai Andre Agassi, miután a miami viadal döntőjében négy játszmában legyőzte a svájci Roger Federert.

A harmincegy éves amerikai tizenhat alkalommal lépett pályára a miami tornán, ebből hétszer döntős volt, ötször pedig nyernie is sikerült. Mostani sikeréért 456 ezer dollárt (123 millió forint) kapott. "Mindig is szerettem ezen a pályán játszani. A mostanival együtt öt olyan hetet töltöttem itt, amit soha nem fogok elfelejteni" - mondta a közönségnek, mielőtt - a két óra húsz perces mérkőzés végén - a magasba emelte a trófeát.

Agassi nagyon pontosan teniszezett, Federernek - aki az elődöntőben meglepetésre búcsúztatta a világelső ausztrál Leyton Hewittot - az első két játszmában esélye sem volt a győzelemre. A harmadik szettben ugyan feljavult, sőt, a negyedikben már 3-1-re vezetett, tapasztaltabb ellenfele azonban magára talált és győzött. "Úgy érzem, hogy minden nap bizonyítanom kell. Minél idősebb az ember, annál jobban képes értékelni a dolgokat" - fogalmazott Agassi.

Agassi 1990, 1995, 1996 és 2001 után ötödször diadalmaskodott a miami tenisztornán, s ez előtte csak egyetlen játékosnak sikerült: feleségének, Steffi Grafnak. "Még meg is előzhetem, mivel ő már visszavonult. Minden vágyam, hogy én legyek előrébb a házi ranglistánkon" - tréfálkozott a harmincegy éves amerikai sztár. Agassi hétszázadik meccsét nyerte meg a floridai döntőben, a sportág történetében előtte nyolcan voltak képesek erre a bravúrra.

Férfi egyes, döntő (3,575 millió dollár összdíjazás):
Agassi (amerikai, 9.) - Federer (svájci, 12.) 6:3, 6:3, 3:6, 6:4

Ajánlat:

Fórum:

Tenisz