Vágólapra másolva!
Kovács István ma dönt arról, hogy folytatja-e profi bokszolói pályafutását. Amennyiben nemleges döntést hoz, vélhetően több reklámszerződését újra kell tárgyalni, mert ebben az esetben már nem tudja a mindenkit legyőző bokszoló szerepét betölteni.

Kokó mindenesetre készül a jövőre: leendő budapesti étterme már megkapta az építési engedélyt - írja a Napi Gazdaság.

Az elmúlt napokban nagy visszhangot váltott ki, hogy meghiúsult Kokó március 16-ra, Stuttgartba tervezett felhozó meccse. Az első magyar profi világbajnok a Vlagyimir Klicsko-Frans Botha összecsapás előtti felvezető meccsek sorában lépett volna szorítóba, azonban klubja, az Universum egy hónappal elhalasztotta az összecsapást.

Ezek után egyre több olyan hír kapott szárnyra, hogy a nagyszerű öklöző megelégelte a pályafutása folytatása körüli hercehurcát, és visszavonul. Kokó hétfőn Hamburgba utazott az Universum Box-Promotion vezetőihez, hogy a cég további terveiről tárgyaljon, s ezt követően határoz a pályafutását érintő kérdésben. A döntést ma sajtótájékoztató keretében hozza nyilvánosságra.

A döntés már csak azért is komoly következményekkel járhat, mert egy-egy cég időközben meglehetősen szoros kapcsolatot épített ki a bokszolóval. Az idén például a Generali Providencia Biztosítóval közös céget hozott létre Generali Ko-Ko Klub néven, s fiókot nyitottak az Aranykéz utcában; emellett Kokó több termék reklámarca is lett - írja a Napi Gazdaság.

A menedzserirodánál ennek ellenére hangsúlyozták: jelenleg elsősorban a sportkarrier folytatása a kérdés. Annyit azonban egy cége és neve mellőzését kérő vállalat képviselője elmondott, hogy a Kokóhoz tartozó pozitív imázs ellenére - amely valószínűleg egy visszavonulási döntés esetén is megmarad - el kell gondolkozzanak az új helyzeten.

Az ugyanis a megkötött szponzori szerződésben részükről jelentős súlyt kapott, hogy Kovács István sikeres, eredményes sportoló. E nyilatkozatot figyelembe véve néhány cég akár el is állhat a Kokó-szerződésektől vagy módosíthatja azokat.

Ezzel együtt a bokszolónak vélhetően a jövőben sem lesznek egzisztenciális problémái; az Arany János utcai metrómegálló közelében Dámosy Zsolttal közösen létrehozandó étterem munkálatai már megindultak, miután a helyi önkormányzattól a közelmúltban megkapták az építési engedélyt - olvasható a Napi Gazdaságban.

Korábban: