Vágólapra másolva!
Miután Nevada állam sportbizottsága visszavonta Mike Tyson versenyzési engedélyét az állam területére vonatkozóan, Nagy-Britannia merült fel a két nehézsúlyú bokszoló, Lennox Lewis és Tyson összecsapásának lehetséges helyszíneként. A másik variáció Dánia lehetett volna, de a dánok nem adnak beutazási engedélyt Tysonnak.

Noha Nevada állam sportbizottsága - meghiúsítva a Las Vegas-i mérkőzés tervét - visszavonta Tyson engedélyét, Nagy-Britannia hasonló testülete nem követi az amerikaiakat. A brit szervezet titkára Simon Block kifejtette: "Ha Tyson kérvényt küldene hozzánk, biztos vagyok benne, hogy meg tudnánk egyezni." Ennek ellenére Block úgy érzi, valószínűtlen, hogy az amerikai bokszoló beutazási engedélyt kap Nagy-Britanniába: "Nem az a kérdés, hogy kapna-e sportolási engedélyt nálunk, hanem az, hogy beengedik-e az országba. Igaz, a beutazási hivatal közbenjárhatna az ügyben, hiszen Tyson 2000 elején már bokszolt itt."

Tyson a Julius Francis és Lou Savarese elleni meccsét is Angliában vívta meg, de azóta jelentősen nőtt a bűnlajstroma. Ráadásul az amerikai magaviselete nem mutat javuló tendenciát, az újabb nemi erőszakkal kapcsolatos friss ügye pedig csak olaj tűzre.

Mogens Palle, aki a dániai Nielsen elleni meccs promótere volt, viszont azt nyilatkozta: "Nem gondolom, hogy probléma lenne Tysonnal, akkor sem okozott gondot, amikor Koppenhágában bokszolt." Jess Andreasen, a dán bokszszövetség elnöke azonban más véleményen van: "Ha az Egyesült Államokban nincsen engedélye a Lewis elleni meccsre, akkor nem kap Dániában sem. Ha Tysonnak lenne állandó lakhelye Dániában, akkor más lenne a helyzet, de ő ilyennel nem rendelkezik."

Korábban:

Tyson: KO a szorítón kívül

Thury Gábor