Vágólapra másolva!
Az Amerikában tanuló Kovács Ágnes csapata mindkét hétvégi mérkőzésén vereséget szenvedett, de az olimpiai bajnok magyar úszó egyénileg nagyon jól teljesített: három-három első és második helyezést szerzett, és megdöntötte az amerikai egyetemi rekordot 400 méter vegyesúszásban.

Ági szabadidejében az egyetem amerikaifocistáinak is szurkol
Arizona State University

Szombaton az első helyen álló Stanford volt az ellenfél, ellenük Ági 100 mellen megint 2. lett, de 200 mellen ismét és 400 vegyesen szintén az 1. helyen ért célba, az utóbbi távon megdöntötte az egyetemi rekordot is. A Stanford 182-118-ra verte egyébként Kovácsékat.

A város és a verseny annak ellenére jó benyomást tett Ágira, hogy a pénteki érkezés egy kissé "rázósra" sikeredett: a San Franciscó-i repülőtéren egy a kifutópályán rekedt gép miatt Ágiék gépének hírtelen ismét a levegőbe kellett emelkednie, és hosszasan köröztek a város felett, mire újra leszállási engedélyt kaptak. Az elmúlt időszak tragédiái után nem csoda, ha az úszónő nem éppen nyugodtan élte meg ezt a kis kalandot. Saját bevallása szerint még órákkal a leszállás után is remegett félelmében.

Ági a versenyekkel párhuzamosan rengeteget tanul az Arizonai Állami Egyetemen. Ebben a félévben öt új tantárgya van: angolt, matematikát, pszichológiát, gazdaságtant és zenetörténetet tanul. A versenyek miatt sokat hiányzik az óráiról, de a sportolók mellé kirendelt segítők megkönnyítik számára a tanulást. Ági egyébként nagyon büszke arra, hogy egyre kevésbbé szorul a segítők támogatására, hiszen már szinte mindent megért mind a magánéletben, mind a tanórákon.

Korábban: