Vágólapra másolva!
Mike Tyson bocsánatot kért a keddi sajtótájékoztatón okozott botrányért. Egyúttal megígérte, hogy ezentúl a ringben ad választ minden vele kapcsolatos kérdésre. Ennek ellenére komoly veszélybe került az április 6-ra tervezett Lewis-Tyson összecsapás, hiszen a kihívó versenyzési engedélyét a nevadai sportbizottság, valamint a nemi erőszak vádja miatt vizsgálatot folytató Las Vegas-i ügyészség is bevonhatja.

Iron Mike nem ellenfelétől, Lennox Lewistól és annak táborától kért bocsánatot, hanem elsősorban a sajtótájékoztató résztvevőitől. A gesztus azonban gyaníthatóan annak szól, hogy a bokszolónak kedden jelenése van Nevada állam sportbizottsága előtt. Az ominózus tömegbunyó után Tyson szóban kezdte ócsárolni a jelenlévőket, később azonban szabadkozni kezdett, hogy ő csak farkasszemet akart nézni Lewisszal, de a világbajnok testőre ettől pánikba esett, s akkor szabadult el a pokol. Ugynakkor kijelentette: "Én a meccsünk promóciójára érkeztem, nem azért, hogy megfélemlítsenek. Bokszoló vagyok, nem diplomata, a történtekért Lewis áprilisban fizetni fog."

A magyarázkodás azonban valószínűleg nem menti meg Tysont a büntetéstől. A korábbi nehézsúlyú világbajnok versenyzési engedélyét egyszer már bevonták, amikor 1997-ben beleharapott Holyfield fülébe. Szándékos sérülés okozásáért diszkvalifikálták, és csak 1998. október 20-án kapta viszza versenyzői engedélyét. Ha a sportbizottság újra eltiltja, akkor az vélhetően a 36 éves bokszoló pályafutásának végét jelenti.

De nem is ez Tyson legnagyobb problémája. Vas Miska ellen ugyanis Las Vegas körzeti ügyészsége is vizsgálatot folytat, mert egy táncosnő múlt szeptemberben feljelentette nemi erőszakért. A rendőrök akkor kihallgatták a bokszolót. Amennyiben Tyson ellen vádat emelnek, Nevada állambeli versenyzési engedélye, tehát a Lewis elleni meccse is veszélybe kerülhet.

Jeff Carlson a rendőrség nevében a következőket mondta: "Jó okunk van azt állítani, hogy bűncselekmény történt. Persze nem vagyunk ügyészek, a vádemelés pedig az ő hatáskörükbe tartozik." A négy hónapos vizsgálat eredményét kedden adták át az ügyészségnek, amelynek szóvivője elmondta, hogy a szokásosnál több időt vesz majd igénybe a körülmények pontos mérlegelése. A bokszoló korábban 1992 és 1995 között három évet ült nemi erőszakért.

Korábban: