Vágólapra másolva!
Január 28-án, hétfőn 15 órától Kovács István, egykori profiboksz-világbajnok, Magyarország egyik legnépszerűbb sportolója lesz az [origo] Társalgójának vendége. A meghívás apropóját az az örvendetes tény adja, hogy Kokó a közeljevőben ismét címmeccset vívhat, minden bizonnyal Michael Brodie-val kell megküzdenie a pehelysúlyú profi Európa-bajnokot megillető övért.

Kokó Kimi Räikkönennel a McLaren barcelonai bázisán

Igaz, az ellenfél személye azóta megint megváltozott, Calvo ugyanis inkább a szintén nagy visszatérésre készülő Naseem Hamed kihívását fogadta el, és lemondott Eb-címéről. Kokónak így valószínűleg az európai ranglistán mögötte álló angol Michael Brodie-val kell bokszolnia a címért. A szakértők szerint az egykori kispehelysúlyú Európa-bajnok Brodie rendkívül kemény ellenfél lesz, elsősorban az ütőereje miatt. Az angol bunyós mérlege imponáló, harminckét mérkőzésből huszonháromszor kiütéssel nyert, és - Kokóhoz hasonlóan - mindössze egy világbajnoki címmeccset veszített el, de ő pontozással. Kokó is elimerte, hogy nem ő számít a mérkőzés esélyesének, ennek ellenére bízik a győzelmében, amellyel egy csapásra visszatérhetne a profiboksz élvonalába, és újra belátható közelségbe kerülne egy világbajnoki címmérkőzés.

Kokó a múlt hét végén a West-McLaren-Mercedes meghívásának eleget téve még részt vett Barcelonában a csapat 2002-es Forma-1-es modelljének bemutatóján. A nagyszabású rendezvényen Alexander Wurzcal és David Coultharddal is elbeszélgetett az istálló 2002-es esélyeiről, illetve a frissen bemutatott autóról.

Bár a barcelonai kikapcsolódást követően Budapesten megkezdődtek Kokó felkészítő edzései, ezen a hétvégén még egy rövid, négynapos pihenőt engedélyezett magának. A hétvégét sieléssel tölti Ausztriában, családjával a Renault-kupán csatolja majd föl a síléceket.

Az Eb-címmeccs várható időpontjáról, a felkészülésről, az esélyekről, az ellenfélről és a motivációról január 28-án, hétfőn 15 órától kérdezhetjük a lehilletékesebbet, Kovács Istvánt, az [origo] Társalgójában.

Korábban: