Vágólapra másolva!
Martina Hingis sorozatban hatodik alkalommal jutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság döntőjébe, miután az elődöntőben, nagy küzdelemben, három játszmában legyőzte az amerikai Monica Selest. Ráadásul először fordult elő, hogy az egykori világelső a nyitó szett elvesztését követően fordított. A másik ágon a címvédő Jennifer Capriati, ha nehezen is, de legyűrte a belga Kim Clijsterst.

Fotó: EPA
Martina Hingis sorozatban hatodik Australian Open-döntőjét ünnepelhette

"Nem játszhattam a saját játékomat, mert Monica nagyon jól teniszezett, így stratégiát kellett váltanom" - nyilatkozta Hingis, aki a mérkőzés során 32 nyerőütést helyezett el ellenfele térfelére (érdekes, hogy Szeles 46-ot!), és mindössze 12 ki nem kényszerített hibát vétett (ellenfele 40-et). "Az első játszmában nem volt ellenszer, szinte szórta a nyerő ütéseket. Egyetlen lehetőségem volt, ha mozgatom, és türelmesen várok."

Az első játszmában Seles villámgyorsan elvette Hingis adogatását, elhúzott 3:1-re, de a svájci 4:4-nél egyenlített. A remekül és ami még fontosabb, pontosan teniszező Seles azonban megállíthatatlan volt és "hozta" az első játszmát 6:4-re. A második szettben Hingis egy laza 6:1-gyel válaszolt. A harmadik szett ismét Martina fölényét hozta, vezetett már 5:2-re is, de végül csupán 6:4-re tudta abszolválni a találkozót.

"Úgy gondolom, Martina megbízhatóbban játszott a mérkőzésen, sajnos én túl sokat hibáztam a döntő szituációkban" - értékelt Szeles a mérkőzést követő sajtótájékoztatón. "Büszke vagyok az ausztráliai teljesítményemre, azóta nem teniszeztem ilyen jól, amióta felépültem lábsérülésemből."

A másik női egyesben a címvédő amerikai Jennifer Capriati 97 perc alatt verte 7:5, 3:6, 6:1-re a belga Kim Clijsterst, így összejött az álomfinálé, amelyre magyar idő szerint szombat hajnalban kerül sor a Flinders Parkban.

Női egyes, elődöntők:
Hingis (svájci, 3.) - Seles (amerikai, 8.) 4:6, 6:1, 6:4
Capriati (amerikai, 1.) - Clijsters (belga, 4.) 7:5, 3:6, 6:1

Férfi egyes, 1. elődöntő:
Johansson (svéd, 16.) - Novak (cseh, 26.) 7:6 (7-5), 0:6, 4:6, 6:3, 6:4

Korábban:

Haas is elődöntős az Australian Openen

Pincési László