Vágólapra másolva!
A New York-i Millenmium hotelben bejelentették, hogy a két profi nehézsúlyú ökölvívó, a világbajnok Lennox Lewis és a kihívó Mike Tyson első találkozójára április 6-án Las Vegasban kerül sor. A szenzációt azonban az szolgáltatta, hogy a sajtótájékoztatón a két bokszoló tábora egymásnak esett, s a nem hivatalos összecsapásban - Lewison és Tysonon kívül - mintegy huszan vettek részt.

Forrás: EPA
Vas Miska megint az események középpontjába került: Holyfield füle után most Lewis combját harapta meg.

Amikor a feleket szétválasztották annyit lehetett látni, hogy az amerikai halántékán egy hatalmas púp éktelenkedik, s a bal szeme felett egy véres repedés húzodott. Lewis zakóján a jobb kar alatt egy méretes szakadás keletkezett. Még a 70 éves Jose Suliaman sem maradt ki az összecsapásból, a WBC-szervezet elnöke úgy megsérült, hogy kórházba kellett szállítani. Csak emlékeztetőül: Sulaiman volt az, aki korábban azzal magyarázta Tyson agresszív viselkedését, hogy az amerikainak ez lesz az utolsó lehetősége , hogy világbajnok legyen, s ez óriási stresszt válthat ki belőle.

A nagy várakozással várt derbiről Tyson azt nyilatkozta, április 6-án hosszú útja végére ér. Ezt persze úgy értette, hogy visszatérésének megkoronázása lesz a Lewis elleni meccs: "Garantálom, hogy kiütöm Lewist, és visszanyerem a világbajnoki címet" - sommázta az esélyeket Tyson, aki korábban két alkalommal is birtokolta a világbajnoki övet. Szorítón kívüli zűrös ügyei lassan követhetetlenné válnak, de a szorítón belüli megpróbáltatásai tulajdonképpen a Holyfield elleni 1997-es meccsükön kezdődtek: a mérkőzésvezető diszkvalifikálta, mert beleharapott ellenfele fülébe.

Lewis a WBC és IBF szervezek világbajnoki címének tulajdonosa november 17-e óta: ekkor a Rahman elleni visszavágón kiütötte ellenfelét. Noha most Tyson volt a balhé kezdeményezője, Lewis nem először került hivatalos műsoron kívüli csetepatéba. Korábbi ellenfelével, Rahmannal ugyanis egy tavaly augusztusi tévéadásban akaszkodott össze.

Arról egyelőre nincsen hivatalos információ, hogy a két bokszoló mennyit kap az összecsapásért, várhatóan mindketten 20-20 millió dollárral lesznek gazdagabbak. Más források szerint a brit és az amerikai összesen 100 millió dollárt kap majd. Az azonban szinte borítékolható, hogy a profi ökölvívás történetének "legdrágább" összecsapása lesz a Lewis-Tyson. Nem mellékes az sem, hogy a két bokszoló meccseinek közvetítési jogaival rendelkező HBO (Lewis) és Showtime (Tyson) mellett más fizető tévécsatornák is közvetítenek a találkozóról - persze borsos fizetség ellenében.

Korábban: