Vágólapra másolva!
Monica Seles remek játékkal verte a második helyen kiemelt Venus Williamst, s ezzel bejutott a legjobb négy közé az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, ahol a Serra-Zanettit verő Hingis lesz az ellenfele. A férfi egyesben a svéd rangadón Thomas Johansson jobbnak bizonyult Jonas Björkmannál. Johansson - s korábban Björkman - azt mondta, jóban vannak egymással, s ha ki kell kapni, akkor inkább egymástól szenvednek vereséget, mint más nemzetbelitől.

Forrás: EPA
Novak menetelése nagy meglepetés

Hingis ellen a vele egy idős Serra-Zanetti öt játékot nyert, egymaga többet, mint a svájci korábbi ellenfelei, mert azok csak négyig jutottak. Serra-Zanetti pedig elkönyvelhette, hogy nem tud közelebb kerülni Hingishez, mert tizenegy évvel ezelőtti első - még junior korú - meccsükön a még csak tízéves Hingis simán nyert. Az olasz akkor el sem tudta képzelni, hogy a törékeny csitri legyőzheti. Hingis viszonylag könnyen jutott az elődöntőbe - tegyük hozzá, jó játékkal. "Az elején egy kicsit feszült voltam" - mondta a háromszoros ausztrál bajnok, aki ellenfeléről, Selesről a következőket mondta: "Monica itt Melbourne-ben egyike a legjobbaknak."

Forrás: EPA
Hingis szerint Seles az egyik legjobb

A két teniszező tizenhat meccse közül négyet nyert csak meg Monica Seles, aki sokkolta Venus Williamst. A második helyen kiemelt színes bőrű amerikai tavaly Wimbledonban és New Yorkban is nyert, az első szettet megnyerte még tie-breakban, de aztán az újvidéki származású Seles "letolta" Venust a pályáról: "Mindketten mindent beleadtunk. Venus nagyszerű bajnok, a harmadik szettben volt néhány szerencsés ütésem. Martina ellen sem lesz könnyebb, mert mindkét oldalról biztosan üt, s jó százalékban nyeri az első szerváját követő játékban a pontjait. Az ilyen meccseken az dönt, hogy az adott pillanatban ki a jobb."

Venus Williams szimpatikusan nyilatkozott: "Kijött a pályára, s elkapott. Lehet, hogy ő nyeri a versenyt. Ki tudja? Megérdemelné. Nagy sztori lenne, az biztos."

Australian Open, negyeddöntő:
női egyes:
Hingis (svájci, 3.) - Ad. Serra-Zanetti (olasz) 6:2, 6:3
Seles (amerikai, 8.)-V. Williams (amerikai, 2.) 6:7 (4-7), 6:2, 6:3

férfi egyes:
Johansson (svéd, 16.) - Björkman (svéd) 6:0, 2:6, 6:3, 6:4
Novak (cseh, 26.)-Koubek (osztrák) 6:2, 6:3, 6:2

A szerdai műsor:
női egyes, negyeddöntő:
Capriati (amerikai, 1.) - Mauresmo (francia, 7.)
Clijsters (belga, 4.) - Henin (belga, 6.)

férfi egyes, negyeddöntő:
Haas (német, 7.) - Rios (chilei)
Szafin (orosz, 9.) - Ferreira (dél-afrikai)