Vágólapra másolva!
Stefan Koubek, Jiri Novak, Jonas Björkman, Thomas Johansson - az ausztrál teniszbajnokság keddi napjának főszereplői. Egyikük sem nagy név, s inkább a harminchoz, mint a húszhoz vannak közelebb. A férfi egyesben bejutottak a legjobb nyolc közé, s ez azt is jelenti, hogy erről az ágról közülük egy eljut a döntőig.

Forrás: EPA
Koubek szőke, mint Muster

Adriana Serra Zanetti személyében az első olasz hölgy jutott a torna történetében a negyeddöntőbe. Zanetti, a ranglista 83. helyezettje, huszonöt éves, s négy, nálánál előkelőbben rangsorolt teniszezőt ejtett ki.

A háromszoros győztes Martina Hingis lesz az ellenfele, akivel tizenegy évvel ezelőtt a juniorok között már találkozott: "Azt hittem, nem verhet meg egy tizenéves, mégis kikaptam" - emlékezett vissza az olasz.

Forrás: EPA
Venus Williams a 21. század teniszezőnője lehet

Tizenkét évvel ezelőtt egy tizenöt éves lány elkezdte megváltoztatni a női tenisz "természetét". Azóta kilenc Grand Slam-címet nyert. A hölgyet Monica Selesnek hívják, aki már huszonnyolc esztendős, s lehet, hogy a huszonegyedik század teniszbálványával mérkőzik.

Ellenfele a huszonegy éves, remekül szerváló, kiváló atlétikus képességekkel rendelkező Venus Williams tavaly nyert Wimbledonban s az US Openen is, sőt eddigi hat találkozójuk alkalmával mindig ő volt a jobb.

A negyeddöntő után egyébként a vesztesek 125 ezer ausztrál dollárral (18 millió forint) vigasztalódhatnak, míg a győztesek már legalább 250 ezret keresnek.

A keddi műsor:
férfi egyes, negyeddöntő:
Johansson (svéd, 16.) - Björkman (svéd)
Novak (cseh, 26.) - Koubek (osztrák)

női egyes, negyeddöntő:
Hingis (svájci, 3.) - Ad. Serra-Zanetti (olasz)
V. Williams (amerikai, 2.) - Seles (amerikai, 8.)

Korábban:

Thury Gábor