Vágólapra másolva!
Julio Pablo Chacón megvédte a WBO-szervezet pehelysúlyú világbajnoki címét. Az argentin bokszoló szombaton este a londoni York Hallban lépett a kötelek közé - többek között a neves Johnny Tapiával egy programban. Chacón pontozással győze le ellenfelét, a kolumbiai Victor Polót.

Tény, hogy Polónak kevesebb ideje jutott a felkészülésre, mert Chacón korábbi ellenfele lemondta a találkozót, s a kolumbiai tulajdonképpen beugrott a helyére. Majdnem nem bánta meg, mert a pontozók közül Dave Paris 115-112-re, Roy Francis 114-113-ra ugyan a címvédőnek adta a meccset, de Paul Thomas 115-114-re Polót hozta ki győztesnek.

Az argentinnak meggyűlt a baja ellenfelével, a harmadik menetben padlót fogott egy Polo balhorgát követően, s nyolcig rászámoltak, az ötödik menetben pedig felrepedt a bőr a jobb szeme felett. A kilencedik menetben Chacon balhorgától kellett nyolcig számolni Polóra.

A különböző világszervezetek ranglistáin érdemes összehasonlítani Kovács István és Polo elfoglalt helyezéseit. Az IBF-nél Polo a második, Kokó a tizendik. A WBO-nál - amelynek övéért a küzdelem folyt - Kokó a hatodik, Polo a nyolcadik, a WBA-nál Polo negyedik, Kokó nyolcadik, a WBC-nél egyikük sincsen rangsorolva. A fightnews.com mértékadó honlap rangsorában Chacón az ötödik, Kokó a tizenegyedik, Polo neve nincs az első tucatban. Ott van viszont a tizenkettedik helyen az a Michael Brodie, aki szívesen megmérkőzne Kovács Istvánnal.

Ajánlat:

Kovács István kihívhatja az Európa-bajnokot

Thury Gábor