Vágólapra másolva!

Henman versenye lehet az Australian Open

Közel tizenötezer szurkoló, azaz telt ház előtt játszották le az idei ausztrál nyílt teniszbajnokság eddigi legnagyobb várakozással teli mérkőzését, a "brit csatának" is kikiáltott Henman-Rusedski összecsapást, amely előbbi sikerével ért véget.

Fotó: EPA
Henman az Open új favoritja

"Számomra több ok miatt is fontos volt a találkozó, főleg, mert honfitárs ellen kellett játszanom" - elemezte a találkozót a boldog győztes. "Annyi butaságot írtak már rólunk, hogy ideje volt megmutatni, mit tudunk. Keményen akartunk játszani, és megcsináltuk. A szerencse nekem kedvezett. Nehéz meccs volt, de egész jól bírtam. Megbízhatóan játszottam, és mentálisan is a topon maradtam. Azt hiszem, ez volt életem legnagyobb mérkőzése. És valószínűleg eddig a legjobb is. Úgy érzem, ez az én versenyem lehet" - tette hozzá Henman, aki legközelebb a svéd Björkmann-nal mérkőzik majd meg, aki simán, három szettben verte a tizenkettedik helyen kiemelt argentin Guillermo Canast.

Fotó: EPA
Hingis Rittner ellen brillírozott

"Igen, nagyon élvezem a teniszt, főleg ha megy a játék. Akkor az sem számít, ki áll a háló másik oldalán" - mondta boldogan Hingis a 6:1, 6:0-s sikert követően, majd hozzátette: "Minden mérkőzés újabb erőt ad nekem, egyre magabiztosabb vagyok. Jó úton haladok, az biztos."

Az ausztrálok mai rossz szereplése - emlékezzünk csak a vegyes páros favoritjának kikiáltott Woodbridge, Stubbs bukására - holnap folytatódhat, hiszen a női mezőny két ausztrálja is egy-egy nagyágyúval meccsel: Nicole Pratt és Cindy Watson egyaránt belga ellenfelet kapott Justine Henin, illetve Kim Clijsters személyében. És ebből a mini Fed-kupa párharcból inkább az európaiak jöhetnek ki győztesen.

Ami pedig a további esélyeket illeti: a csütörtökön Sávolt Attilát 6:2, 7:5, 6:4-re legyőző Roger Federert tartja a férfitorna legesélyesebb játékosának a William Hill fogadóiroda. A tizenegyedik helyen kiemelt svájci teniszező végső sikere négyszeres pénzt érne. Federer még csak két találkozón jutott túl, szombaton a német Rainer Schüttler ellen játszik a tizenhat közé kerülésért.
A további tétszorzók:
Tim Henman (brit) 7-2
Pete Sampras (amerikai) 9-2
Marat Szafin (orosz) 8-1
Tommy Haas (német) 9-1

Szombaton az egyéni főtábla harmadik fordulójának (tét: a tizenhat közé kerülés) mérkőzéseire kerül sor. Rangadónak ígérkezik az amerikai Pete Sampras és a decemberi Davis-kupa döntőn két győzelmet arató francia Nicolas Escudé találkozója. Érdekesség, hogy korábban még sohasem mérkőztek, pedig a tengerentúli 1988, míg európai riválisa 1995 óta járja a profi tornákat.

A műsor:
férfi egyes:
Haas (német, 7.) - T. Martin (amerikai)
Sampras (amerikai, 8.) - Escudé (francia, 30.)
Szafin (orosz, 9.) - Juzsnyij (orosz)
Federer (svájci, 11.) - Schüttler (német)
Lapentti (ecuadori, 23.) - Gaudio (argentin)
Pavel (román, 25.) - Costa (spanyol)
Ferreira (dél-afrikai) - Ljubicic (horvát)
A. Martin (spanyol) - Rios (chilei)

női egyes:
Capriati (amerikai, 1.) - Danilidu (görög)
Clijsters (belga, 4.) - Watson (ausztrál)
Henin (belga, 6.) - Pratt (ausztrál)
Shaughnessy (amerikai, 10.) - Weinga:rtner (német)
Gyementyijeva (orosz, 12.) - Serna (spanyol, 23.)
Tyuljaganova (üzbég, 16.) - Grande (olasz, 20.)
Mauresmo (francia, 7.) - Tanasugarn (thaiföldi, 25.)
Szugijama (japán, 24.) - Husarova (szlovák)

Korábban:

Folytatódó ausztrál kudarcsorozat

Pincési László