Vágólapra másolva!
Egy hónap alatt másodszor javította meg saját világcsúcsát a brit Zoe Baker, aki rövid pályán, 50 méteres mellúszásban ért el új rekordot. A brit hölgy - aki a sprinttávon szabványos medencében Kovács Ágnes egyik nagy vetélytársa - az olaszországi Világkupa-futamon 30,51 másodperc alatt csapott célba.

A sheffieldi születésű Zoe Baker 11 nap alatt kétszer is megjavította a világcsúcsot 50 méteres mellúszásban. A brit klasszis először Dél-Afrikában ért el szenzációs, 30,53-as időeredményt, ezt az Imperiában megrendezett Világkupa-futamon két századmásodperccel megjavította.

"Nem hittem volna, hogy ismét világcsúcsot úszom, bevallom, nem éreztem, hogy ilyen gyors a tempóm" - nyilatkozta boldogan Baker. "Először csak azt érzékeltem, hogy nyertem, a világcsúcsot csak később vettem észre."

A Világkupa-versenyen több remek eredmény is született. A férfiak 100 méteres mellúszó-számában az ukrán Lisogor 59,70-nel nyert, meglepetésre megverte a két nagy esélyest, az orosz Komornyikovot és az olasz Fioravantit. 100 méter pillangón sem az esélyes ukrán Szilantyev nyert, hanem az orosz Marcsenko (51,90).

A Világkupából már csupán három viadal van hátra, a következőre hétvégén, Párizsban kerül sor.

Ajánlat: