Vágólapra másolva!
A lausanne-i műkorcsolya- és jégtánc-Eb női versenyében a szerdai selejtező után Sebestyén Júlia a 7-8., Dorofejev Tamara a 21-22. helyen áll.

A Európa-bajnokságon a női mezőny 34 versenyzőjét két 17 fős csoportba osztották, Dorofejevet a kiemelkedően erős A-ba, ahol sajnos a várakozás alatt teljesítve csak a 11. helyet tudta megszerezni. Az élre a papírformának megfelelően a címvédő orosz Szluckaja került, megelőzve honfitársát, Volcskovát. A hét pontozó közül öt Szluckaja, kettő Volcskova kűrjét találta a legjobbnak. Dorofejev 11. helye három 10., egy 12. és három 13. helyezésből tevődött össze. Az tehát már a B csoport jégre lépése előtt biztos volt, hogy Dorofejev Tamara az összesítésben csupán a 21-22. helyen zárja a selejtezőt.

Az elmúlt három Európa-bajnokságon egyaránt 6. helyen végzett Sebestyén Júlia a B csoport elején mutatta be kűrjét, Dorofejevnél sokkal jobban kivitelezve. Az első helyre az orosz Butirszkaja került, mögötte az ukrán Maniscsenko, a finn Pöykiö, majd a negyedik helyen Sebestyén volt az első négy helyezett sorrendje. Mindez azt jelenti, hogy Sebestyén a selejtezőt az összesítésben a 7-8. helyen zárta. Érdekesség, hogy a B csoportban négy pontozó Butirszkaja, három Maniscsenko kűrjét rangsorolta az első helyre, azaz a korábbi világbajnoknő csak minimális előnnyel nyert. A magyar versenyzőt öt bíró a 4., kettő az 5. helyre sorolta.

S bár a selejtező csupán húsz százalékos erősséggel számít bele a szombati szabadkorcsolyázás után kialakuló végeredménybe (a rövid programot pénteken mutatják be a versenyzők), Sebestyén Júlia nagy különbséggel előzi meg Dorofejev Tamarát. Ennek azért van a jelentősége, mert a két magyar korcsolyázónő közül csak az egyik indulhat a Salt Lake Cityben február 8-án kezdődő 19. téli olimpián. A "válogatón" az előny tehát Sebestyénnél van, de hiba lenne azt hinni, hogy ez a "mérkőzés" már biztosan eldőlt.

A női verseny állása a selejtező után:
1-2. Szluckaja és Butirszkaja 0,4-0,4
3-4. Volcskova és Maniscsenko 0,8-0,8
5-6. Fontana (olasz) és Pöykiö 1,2-1,2
7-8. Sebestyén és Gusmeroli (francia) 1,6-1,6
...
21-22. Dorofejev és Luca (román) 4,4-4,4

Korábban: