Vágólapra másolva!
A WBO-szervezet kiskönnyűsúlyú (nagypehelysúlyú) ökölvívó bajnoka, Acelino Freitas pontozással győzött Las Vagasban Joel Casamayor ellen, s ezzel a WBA-szervezet övét is megszerezte. Mindhárom pontozó 114-112-re adta a meccset a brazilnak.

A találkozó harmadik menetében a kubai a padlóra került, a hatodikban pedig Joe Cortez bíró megintette, mert szabálytalankodott: ezért pontlevonás járt.

Joel Casamayorígy nyilatkozott a meccs utáni sajtótájékoztatón: "Úgy érzem, én nyertem. Még akkor is, ha a bírók két ponttal hoztak ki vesztesnek. Ha Freitas igazi bajnok, akkor ad nekem egy visszavágót. Nagyszerű mérkőzés volt." Ekkor Floyd Mayweather - a súlycsoport bajnoka a WBC-szervezetnél - közbekiabált: "Ha úgy ütötted volna, ahogyan beszélsz, nem lenne szükséged visszavágóra!"

Louis DeCubas, a kubai menedzsere is a bírókat hibáztatta: "Hiába dolgoztunk keményen, a bírók elvették tőlünk a meccset. Mindenki láthatta, Joel nem ütéstől huppant a padlóra. Mi nyertük az összecsapást, s a pontlevonás sem volt indokolt. Ha Freitas bajnok, akkor ad nekünk még egy lehetőséget, mert a ringben nem győzött, csak a bíróknál."

Acelino "Popo" Freitas azonban nem visszavágót, hanem egy Mayweather elleni újabb címegyesítő bunyót tervez: "Mindenki láthatta, hogy én nyertem, s szégyen, hogy ellenfelem tábora ezt nem ismeri el. Casamayort még mindig remek bokszolónak tartom, csak a mögötte állók rossz irányba befolyásolják, ez nyilvánvalóan a pénz miatt van. Hiszek benne, hogy ő nagy bajnok, s egy napon leszünk még olyan jóban, mint régebben, amikor barátok voltunk. Mayweather lehet a következő ellenfelem, hiszen egyesíteni szeretném a három szervezet bajnoki címeit. Floyd nagyszerű ember a ringen belül és a ringen kívül egyaránt, de nekem le kell őt győznöm, hogy bebizonyítsam: én vagyok a legjobb."

Korábban:

Az év első profiboksz-csemegéje

Thury Gábor