Vágólapra másolva!
A profi férfi teniszezők szervezetének (ATP) szavazásán Lleyton Hewitt-ot választották 2001 legjobb játékosának. A 20 éves ausztrál klasszis tavaly megnyerte a US Opent és az év végén a sydneyi Mesterek Kupáját, összesen hat ATP-tornán győzött. Megműtötték Lindsay Davenportot, négy hónapig nem játszhat.

"Fantasztikus érzés, nagyon boldog vagyok, hogy első ausztrálként sikerült a világranglista élén zárnom az évet" - mondta Hewitt. Különdíjat kapott Goran Ivanisevic, aki Wimbledonban bizonyult a legjobbnak. A horvát teniszező fejlődött tavaly a legtöbbet: 2000-ben a 129. helyen végzett, tavaly az utolsó ranglistán a 16. volt.

További díjazottak:
Az év visszatérője: Guillermo Canas (argentin)
Az év újonca: Andy Roddick (amerikai)
Az év párosa: Jonas Björkmann, Todd Woodbridge (svéd, ausztrál)
A legsportszerűbb játékos: Patrick Rafter (ausztrál)

Megműtötték Lindsay Davenportot. A női teniszezők világranglistáját vezető amerikai játékos az orvosok szerint legkorábban négy hónap múlva versenyezhet újra. "A jobb térdén artroszkópiás beavatkozást hajtottak végre. Minden rendben zajlott le, a rehabilitációs kezelések elkezdése előtt sok pihenésre van szüksége" - mondta Tony Godsick, a 25 éves teniszezőnő menedzsere.

Davenport az előző idény utolsó versenyén, a 3 millió dollár összdíjazású müncheni tornán november 3-án sérült meg. A belga Kim Clijsters elleni elődöntőben rosszul lépett. Bár a mérkőzést még megnyerte, a fináléban már nem vállalta a szereplést. Davenport 1998 után másodszor, tavaly is az első helyen zárta az évet, pályafutása során három Grand Slam-tornán (US Open 1998, Wimbledon 1999 és Australian Open 2000) bizonyult a legjobbnak.

Auckland, 357 ezer dollár összdíjazás, döntő:
Rusedski (brit, 6.) - Golmard (francia) 6:7, 6:4, 7:5

Sydney, férfiak, 356 ezer dollár összdíjazás, döntő:
Federer (svájci, 2.) - Chela (argentin) 6:3, 6:3

nők, 585 ezer dollár összdíjazás, döntő:
Hingis (svájci, 2.) - Shaughnessy (amerikai, 8.) 6:2, 6:3

Canberra, 110 ezer dollár összdíjazás, döntő:
Smashnova (izraeli) - Tanasugarn (thaiföldi, 1.) 7:5, 7:6

Hobart, 110 ezer dollár összdíjazás, döntő:
Sucha (szlovák) - Garrigues (spanyol) 7:6, 6:1

Ajánlat:

Rajtol az Australian Open

Korábban: