Vágólapra másolva!
Adeline Wuilleme nyerte meg a budapesti női tőr Világkupa-versenyt. A francia vívó a döntőben nagy meglepetésre az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok olasz Valentina Vezzalit győzte le. A legjobb magyar, Mohamed Aida hetedik lett.

A 64-es tábla első fordulójában még 16 hazai vívó volt érdekelt, egy körrel később viszont már csak öt, a 16-ban pedig csupán három: Mohamed, Knapek Edina és Varga Katalin.

Mohamed előbb Brandt Katalint (15-6) győzte le, majd nyert a német König (15-9) és a francia Gaillard (15-7) ellen. A negyeddöntőben viszont 15-5-re alulmaradt a tavalyi győztes román Scarlattal szemben. "Keveset mozogtam, ezért kaptam ki" - értékelt tömören a magyar tőröző.

Knapek a venezuelai Rodriguez (15-10) és az olasz Torresani (15-13) ellen még sikerrel vette az akadályt, az olimpiai és világbajnok Trillini azonban nagy falatnak bizonyult: az olasz 15-10-re nyert.

Varga legyőzte az amerikai Amentet (15-14), majd a francia Napolitanót (15-13), az ugyancsak francia Wuilleme-től viszont 15-12-re kikapott.

A szintén válogatott Lantos Gabriellát az első fordulóban az az olasz Pigliapoco verte meg, aki a múlt hétvégén a juniorok versenyében nyert Budapesten.

Eredmények:
a negyeddöntőben:
Valentina Vezzali (olasz) - Frida Scarpa (olasz) 15-6
Claudia Pigliapoco (olasz) - Diana Bianchedi (olasz) 15-10
Adeline Wuilleme (francia) - Giovanna Trillini (olasz) 15-9
Roxana Scarlat (román) - Mohamed Aida 15-5

az elődöntőben:
Valentina Vezzali (olasz) - Claudia Pigliapoco (olasz) 15-9
Adeline Wuilleme (francia) - Roxana Scarlat (román) 15-8

a döntőben:
Wuilleme - Vezzali 15-14

A végeredmény: 1. Wuilleme, 2. Vezzali, 3. Pigliapoco és Scarlat, 5. Giovanna Trillini (olasz), 6. Diana Bianchedi (olasz), 7. Mohamed Aida, 8. Frida Scarpa (olasz)

Korábban:

Erős mezőny a budapesti nőitőr-Világkupán