Vágólapra másolva!
A Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) közgyűlése szombaton Dolovai Tamást, az eddigi általános elnökhelyettest választotta meg első számú vezetőjének. Az új elnök elsősorban arra törekszik, hogy a sportágra a jövőben a békés együttműködés legyen jellemző.

A várakozásoknak megfelelően a vitáktól sem mentes tanácskozás legfőbb napirendi pontja az új vezető megválasztása volt. A posztra öten nyújtották be pályázatukat, de a szavazás előtt az eddigi elnök, László Imre - aki 1992 óta látta el ezt a feladatot - visszalépett Dolovai javára, míg Szabolcsi Károly, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei szövetség vezetője kijelentette: nem kíván jelöltként részt venni a voksoláson.

Kőszegi Zoltán, a Pest Megyei Szövetség elnöke is kandidált, de mivel a szombati összejövetelen nem jelent meg, a küldöttek semmisnek tekintették pályázatát. Így a szavazáson végül ketten - Dolovai és Bobonka Gyula, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezet első embere - indultak harcba. Előbbi 31, utóbbi 11 voksot kapott, így szombattól hivatalosan Dolovai Tamás az MSSZ elnöke.

Az új elnök elsősorban arra törekszik, hogy a sportágra a jövőben a békés együttműködés legyen jellemző: " Nálam mindenki tiszta lappal indul, s remélem, sikerül az elégedetlenkedő ellenzéket is meggyőznöm arról, hogy produktívan részt vegyen a szövetség munkájában" - nyilatkozott az ülés után Dolovai, aki civilben saját külkereskedelmi cégét irányítja. "A szakmai munka keretein nem szeretnék változtatni."

Az elnökválasztás mellett a küldöttek módosították az alapszabály azon pontjait, amelyeket a Legfőbb Ügyészség törvénytelennek talált. Az elnökség tagjait a márciusban vagy áprilisban sorra kerülő évi rendes közgyűlésen választják meg.

Korábban: