Vágólapra másolva!
A csapatban világ- és Európa-bajnok Tóth Hajnalka a Honvéd vívószakosztályából a BVSC-be igazolt. Az 1999-es szöuli vb-n aranyérmes, tavaly Eb-t nyert nőipárbajtőr-válogatottunk tagja, aki 1998-ban egyéniben vb-bronzérmes volt, a hét végi két válogatóversenyen már új egyesülete színeiben lép pástra.

A Honvéd vívószakosztálya által decemberben válaszút elé állított versenyző a klub és edzője, az MTK alkalmazásában álló Udvarhelyi Gábor közül gondolkodás nélkül utóbbit választotta, s immár új egyesületet is talált magának.

- Miért a BVSC-t választotta?
- A Honvéddal ellentétben a BVSC biztosítja számomra a szabad edzőválasztás lehetőségét, azaz változatlanul Udvarhelyi Gáborral készülhetek, s azt hiszem, ezzel a lényeget el is mondtam - fogalmazott Tóth Hajnalka, aki 25 évével a világbajnok csapat legfiatalabb tagja. - Bár a Honvédban december 31-én lejárt a szerződésem, szívesen maradtam volna továbbra is, de a körülmények ismeretében erre nem volt lehetőségem. A BVSC-ben azonban olyan közegbe kerültem, ahol mindenki szeretettel fogadott, s nem tagadom, azért is szívesen igazoltam ide, mert a szerelmem, Kovács Iván (kétszeres csapatvilágbajnok párbajtőröző - a szerk.) is itt vív. A klubnak több tehetséges, fiatal versenyzője van, nőipárbajtőrben például a junior Eb-bronzérmes Révész Juli, aki szerintem hamarosan meghatározó alakja lesz a magyar vívósportnak. Így csapatban is jók leszünk!

- Mit vár a hét végi válogatóktól?
- Remélem, hogy mindkét nap az első három helyezett között leszek, ez lenne a minimum ahhoz, hogy elmondhassam, jól indult az év.

A Tóth Hajnalkával gyakorlatilag hasonló helyzetbe került kétszeres csapatvilágbajnok párbajtőröző, Imre Géza sorsa viszont még nem rendeződött. Ő ugyancsak Honvéd-versenyzőként, szintén Udarhelyinél készült. Az elmúlt évi nimes-i vb-n aranyérmes csapatunk húzóemberét bizony sürgeti az idő, hiszen január 15-én lezárul az átigazolási időszak.

Ajánlat: