Vágólapra másolva!
A WBA-szervezet kiskönnyűsúlyú bajnoka, Joel Casamayor és a WBO címvédője, Acelino Freitas lép a kötelek közé magyar idő szerint vasárnap hajnalban Las Vegasban. A kubai ötödik, a brazil hetedik alkalommal készül címvédésre, a mérkőzés a két szervezet vb-címeit is egyesíti.

A találkozó előtti utolsó nyilvános fellépésükön, a sajtótájékoztatón már korántsem viselkedtek egymással annyira ellenségesen, mint néhány nappal ezelőtt.

Joel Casamayor elmondta, hosszú ideje várt erre a mérkőzésre: "Tisztelem Freitast, ha ez nem így lenne, nem készültem volna olyan keményen a tréningeken. Ám szerintem, ő nincs az én szintemen. Sok KO-győzelme volt, de én jobb bokszolókkal mérkőztem. Nem aggódom, viszont az ő helyében aggódnék. Nagyszerű meccs lesz, de számomra nem túl nehéz. Remélem győzelmem után mindenki elismeri a tehetségemet. Az olimpián aranyérmet nyertem, s veretlen viágbajnok, Kubában szupersztár vagyok. Azt remélem, a mérkőzést követően egyre több ember szeretné tudni, ki is vagyok valójában. S ha tudják, akkor pedig a súlycsoportoktól függetlenül a legjobb bokszolók közé sorolnak." A kubai bokszoló ezután köszönetet mondott edzőjének, Joe Goossennek, hogy felkészítette őt, s ezért nagyszerű formában várja a meccset.

A Popo becenévre hallgató Acelino Freitas szerint ez az a találkozó, amelyre a szurkolók vártak: "Casamayor nagyszerű bajnok, de már nem fejlődőképes, ellentétben velem. Senki sem tudja, mire vagyok képes. A legjobb öklözésem csak most következik. Hihetetlenül ki vagyok éhezve a sikerre, ezért is örülök, hogy pályafutásom ezen szakaszában következik ez a mérkőzés. Casamayort emberként és bokszolóként is tisztelem. Ezért utálatos, amit a média velem tett. Azt állította, hogy mocskoltam a kubait, hogy utálom őt, ami persze nem igaz. Az viszont tény, hogy hiszek a képességeimben. Igazán hiszem, hogy eljött az idő, hogy megmutassam, ki vagyok, s mit tudok."

Casamayor 26 mérkőzésén veretlen, Freitas 30 alkalommal nem talált legyőzőre. A programban két éves kihagyás után újra a kötelek közé lép a brit Wayne McCullough, aki 23 győzelme mellett 3 vereséget szenvedett. Abban reménykedik, hogy most kezdődik karrierjének második szakasza.

Korábban:

Casamayor és Freitas különös Superbowl-döntője

Thury Gábor