Vágólapra másolva!
Kemény körülmények között készül Martina Moravcova, a szlovákok világ- és Európa-bajnok úszónője az idei esztendő első versenyére. Az utóbbi évek legtermékenyebb sportolónője (csak a nagy felnőtt világversenyeket számítva 34 érmet gyűjtött eddig) Dél-Afrikában készül az idénynyitóra, ám a szervezők Durban legveszélyesebb negyedébe szállásolták el.

A 21 éves Moravcova, akit Szlovákiában december végén ötödször választottak az Év sportolójává, Reunion szigetéről szerda délután a Dél-afrikai Köztársaságba, pontosabban Durbanbe utazott férjével együtt, ahol részt vesz az év első nemzetközi rövidpályás úszóversenyén. A pöstyéni sportolónő azonban igencsak elégedetlen, hiszen a város leghírhedtebb - New York-i példával élve, harlemi - negyedében szállásolták el, s a rendezők többször is arra kérték, ha teheti, ne hagyja el a hotelt.

A versenyre vasárnap kerül sor a durbani Kings Park Poolban. Moravcova a viadallal a Nemzetközi Úszószövetség által létrehozott Világkupa következő, immáron európai állomásaira készül fel, amelyekre sorrendben Imperiában (január 14-15.), Párizsban (január 18-19.), Stockholmban (január 22-23.) és Berlinben (január 26-27.) kerül sor.

A négy kontinens kilenc viadalán összesen 720 ezer dollárt oszt szét a szövetség.

Korábban:

Moravcova beragadt a rajtnál (2000.07.08.)

Pincési László