Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) végrehajtó bizottságának csütörtöki döntése értelmében Debrecen ad otthont a jövő évi szerenkénti világbajnokságnak.

Korábban felmerült, hogy az eredetileg kijelölt Budapest létesítménygondjai miatt a magyaroktól elveszik a rendezés jogát, és Madrid lesz a házigazda. Erre a lépésre végül nem került sor.

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere büszke arra, hogy az idei ifjúsági atlétikai világbajnokság után jövőre ismét nagyszabású sporteseménynek ad otthont a város: "Nagyon fontos, hogy Debrecennek lesz egy modern, multifunkcionális csarnoka, amelyet mindenki használhat. Most már jelentős kulturális eseményeket is szervezhetünk. A tornász-vb révén a jövő év végén a világ érdeklődésének középpontjába kerül a város."

Csollány Szilveszter - aki nyert már olimpiát és Európa-bajnokságot, de kollekciójából a vb-arany még hiányzik - úgy nyilatkozott, reméli, hogy a magyar közönség támogatásával teljesülhet ez az álma is: "A hazai jelentős versenyek nagyon jók és nagyon rosszak tudnak lenni. Ha első vagyok, az páratlan érzés, ellenkező esetben viszont borzasztóbb, mintha külföldön lennék."

A világbajnokságok történetében legtöbbször - ötször - Franciaország volt a házigazda. Magyarország harmadik rendezésével felzárkózott a második helyre Csehország (Csehszlovákia) és Németország (NSZK) mellé. 2003-ban az Egyesült Államokkal bővül ez a lista.

Ajánlat:

Csollány háromnapi csülökevéssel ünnepelt