Vágólapra másolva!
Egy lépéssel még közelebb került egymáshoz Lewis és Tyson. Az már kedden napvilágot látott, hogy a két nehézsúlyú profi bokszoló valószínűleg április 6-án küzd meg egymással, de a tévétársaságoknak még áldást kell adniuk a meccsre. Tyson legközelebb január 19-én lép szorítóba, ellenfele a 39 éves Ray Mercer lesz.

A vb-címmeccs kapcsán elsősorban a közvetítési jogok tisztázása a fontos. A HBO és Showtime produkciójába a BBC is bekapcsolódhat, ún. pay-per-view közvetítés formájában. A HBO és a Showtime közötti megegyezés része, hogy a közvetítésből befolyó profitot Lewis győzelme esetén a HBO, míg Tyson sikerét követően a Showtime söpri be.

Tyson azonban előtte még egy felhozó mérkőzésen honfitársa, Ray Mercer ellen bokszol január 19-én. A 10 menetes csata közvetítési joga a Showtime birtokában van, a nézők az előfizetéses hálózatban láthatják a csatát. Jay Larkin, a társaság sportadásaiért felelős főnök szerint Tyson januári meccse nem lesz sétagalopp: "Tyson úgy érzi, szüksége van komoly mérkőzésre a Lewis-meccs előtt. Mercer komoly ellenfele lehet mindenkinek. Nagy ütése van, s nehéz kiütni."

Tyson eddigi 52 mérkőzéséből 49-et nyert meg, míg Mercer mérlegét a 29 siker mellett egy döntetlen és négy vereség egészíti ki.

Thury Gábor

Korábban: