Vágólapra másolva!
Mike Tyson már alig várja, hogy kiállhasson a WBC és IBF ökölvívó-szervezetek világbajnoki címeit visszaszerző nehézsúlyú bokszoló, Lennox Lewis ellen.

Tény, azok után, hogy a brit harmadik alkalommal világbajnok lett, a szakma és az ökölvívást szeretők az elmúlt húsz év legjobb két ökölvívóját szeretnék egymással szemben látni a szorítóban.

Tyson persze nem tagadta meg önmagát, a találkozót követően rövid tiszteletkör után már acsarkodott Lewisszal: "Gratulálok a győzelmedhez, s várom már, hogy találkozzunk. Addig is jobban tennéd, ha elkezdenél számolni, mert bajnokként meg vannak számlálva a napjaid" - nyilatkozta Iron Mike a The Sun angol lapnak.

Minden idők legfiatalabb világbajnoka azonban legközelebb még nem Lewisszal mérkőzik, az amerikainak honfitársa, Ray Mercer következik január 19-én. Tyson menedzsere, Shelly Finkel ugyanakkor megerősítette, tárgyalásban áll Lewis amerikai képviselőjével, Gary Shaw-al:

"A héten már nem első alkalommal találkoztam Garyvel, hogy minden apró részletet kidolgozzunk" - mondta Finkel, majd hozzátette: "Nagyon-nagyon közelednek egymáshoz az álláspontok."

A két bokszoló a hírek szerint 20-20 millió dollárt kapna fejenként. A mérkőzésről szóló szerződésbe állítólag automatikusan bekerül egy pont, amelyben a felek kikötik, hogy kötelesek visszavágót adni. A tervezett első meccs időpontja és helyszíne is megvan már: Lewis és Tyson az USA Today értesülései szerint április 6-án Las Vegasban lépne a kötelek közé, a visszavágót jövő szeptemberben vagy novemberben rendeznék.