Vágólapra másolva!
Noha a Rahman-Lewis nehézsúlyú profi bokszcsata hivatalos sajtótájékoztatója magyar idő szerint csak kedden késő este ér véget, a felek már hallatják hangjukat. Lewis beszélt már arról, ha nyer, nem elképzelhetetlen, hogy Don Kinggel köt szerződést. A címvédő Rahman pedig kijelentette, remek formában van, s kimondottan örül a visszavágónak.

Rahman felkészültebbnek érzi magát, mint első meccsük alkalmával, amikor is áprilisban az ötödik menetben kiütötte a brit világbajnokot: "Mióta elnyertem a címet, nagyobb a felelősségem, s elfogadom, hogy a sikerért tenni kell."

Rahman Kaliforniában készül október 6-a óta, ugyanazon a helyen és ugyanazokkal a partnerekkel, akikkel az első találkozó előtt. Az amerikai szerint az eredmény is ugyanaz lesz - sőt, még előbb befejezi a meccset. Emanuel Stewart, Lewis edzője nemes egyszerűséggel pimasznak nevezte Rahmant.

De hogyan látják a semlegesek az esélyeket? Két brit, Henry Cooper és Frank Bruno egykori bajnokok nyilatkoztak a BBC-nek. Előbbi úgy látja, Lewis mentálisan megerősödött, s nyer szombaton Las Vegasban: "Rahman másvalakit talál majd a szorítóban, mint az első meccsen" - mondta. "Más bajnokok is elvesztették a vb-címet, mégis sok közülük vissza tudta azt szerezni. Lennox tanult a hibáiből. Rahman abba a téves hitbe ringatja magát, hogy azt hiszi, ha egyszer kiütötte Lewist, másodszor is megteheti. Lewist nemcsak a visszavágás motiválja. Tudja, ha győz, nagyon közel kerül a Tyson elleni meccshez, amelyet vele együtt mindenki akar."

Frank Bruno - 1993-ban Cardiffban a hetedik menetben kikapott Lewistól, de két évvel később világbajnok lett - egészen másképpen vélekedik az esélyekről: "Nem látom, milyen módon kerülhetné el a vereséget Lewis? Hacsak a várható hajszát valamilyen módon túléli..."

Bruno szerint Rahman kőkemény, mindkét kézzel jól üt. Szerinte az sem tett jót a brit felkészülésének, hogy szerződésbontása menedzserével elterelte a gondolatait a közelgő találkozóról. "Az sem mellékes, hogy Lennox ugyan sokat tett a brit ökölvívásért, de a reflexei már romlanak" - fejezte be mondandóját Bruno.

Thury Gábor

Korábban:

Lewis Kinget választja?