Vágólapra másolva!
Végéhez ér az asztaliteniszezők új rendszerű Szuper Ligája, amelynek végeredménye a jövő márciusi Európa-bajnokság csapatversenyének kiemelését határozza meg. Szerencsére a magyarok már biztosan az 1-2. hely valamelyikén lesznek kiemelve, elkerülvén a döntőig Németországot.

A Szuper Liga ezúttal két idényen át zajlott (illetve még most is zajlik), melynek végén az Európa-bajnoki címvédő magyar válogatott az elsőségért küzd az örök rivális, Németország ellen.

A csoportmérkőzések során Romániát nagy bravúrral 3-1 arányban legyőzve a csoport élén végeztünk, ami azt jelentette, hogy a második szakaszban az 1-3. helyért játszhattunk a D csoportban Németországgal és Horvátországgal. Az oda-visszavágós mérkőzések első felvonása során a horvátokat Budapesten 3-0 arányban vertük, a németektől idegenben 3-1-re kaptunk ki.

Miután időközben Németország 3-0-ra nyert Horvátország ellen, Zágrábban pedig 3-1 arányban vertük a horvátokat, bizonyossá vált, hogy a magyar-német visszavágó dönti el az elsőség sorsát.

A németek elleni első találkozón a tartalékos csapat (Molnár, Éllő, Szvitán) 3-1 arányú vereséget szenvedett a Schöpp, Göbel, Hofmann összetételű házigazdáktól. A visszavágón a németeknél Schöpp helyett az ötszörös Európa-bajnok Struse lesz a húzóember, míg a másik két játékos ezúttal is bizalmat kapott. A magyar válogatott viszont teljesen kicserélődött, hiszen Celldömölkön rendelkezésre áll Bátorfi Csilla és Tóth Krisztina, mellettük a vasárnap véget ért TOP 12 Bajnokság újdonsült győztese, Fazekas Mária és ugyanezen verseny 3. helyezettje, a kétszeres ifjúsági Európa-bajnok, még ifjúsági korú Póta Georgina alkotja a csapatot. A Szuper Liga elsőséghez nagy bravúr, tehát vagy 3-0 arányú győzelem, vagy 3-1-es siker és jobb játszmaarány szükséges.

A válogatottak hagyományos csapatversenyében, a Szuper Ligában legutóbb 1995-ben lett bajnok a magyar női csapat, azóta kivétel nélkül mindannyiszor (tehát sorozatban ötször) a németek diadalmaskodtak. A legutóbbi kiírásban a magyarok a 3-4. helyen végeztek, miután az elődöntőben Németországtól szenvedtek vereséget.

Celldömölk városa és a helyi NB I/B-s szakosztály már negyedszer házigazdája asztalitenisz Szuper Liga mérkőzésnek, korábban két férfi- és egy női találkozót rendeztek a vasi városban.

Szuper Liga döntő (helyosztó az 1-3. helyért), nők:
D-csoport: Magyarország - Németország, kedd, 17.00 óra,
Celldömölk, Berzsenyi Lénárd Általános Iskola és Műv. Ház.

A csapatok összeállítása:

Magyarország:
Tóth Krisztina
a világranglistán 19., az Európa-ranglistán 5.
4-szeres Európa-bajnok, vb-bronzérmes, olimpiai 4. helyezett

Bátorfi Csilla
a világranglistán 20., az Európa-ranglistán 6.
9-szeres Európa-bajnok, 4-szeres vb-bronzérmes, olimpiai 4. helyezett, 3-szoros Európa TOP 12-bajnok

Fazekas Mária
a világranglistán 95., az Európa-ranglistán 31.
Európa-bajnok és EB-ezüstérmes csapatban, TOP 12-győztes, ifjúsági Európa-bajnok

Póta Georgina
a világranglistán 168.
2-szeres ifjúsági Európa-bajnok, serdülő Európa-bajnok, TOP 12-bajnokság 3. helyezettje

edző: Tarján András

Németország:
Nicole Struse
a világranglistán 38., az Európa-ranglistán 11.
5-szörös Európa-bajnok, vb-bronzérmes

Tanja Hain-Hofmann
a világranglistán 114.
német bajnok, serdülő Európa-bajnok, ifjúsági EB-ezüstérmes

Jessica Göbel
a világranglistán 118.
német bajnoki bronzérmes, TOP 16 bajnokság bronzérmese, ifjúsági Eb-bronzérmes

Laura Stumper
a világranglistán 164.
2-szeres ifjúsági Európa-bajnok, 2-szeres ifjúsági Európa TOP 12 győztes, TOP 16 bajnokság bronzérmese

edző: Dirk Schimmelpfennig

Korábban:

Mindkettő Fazekas, mindkettő a topon