Vágólapra másolva!
A világklasszis tornász, Csollány Szilveszter lesz az [origo] Társalgójának vendége hétfőn. A "gyűrűk ura" tavaly Sydneyben már elérte a legnagyobb célt: olimpiai bajnok lett. Továbbra is csak a világbajnoki arany hiányzik a gyűjteményéből, mert a genti vb-n pechjére ismét csak ezüstérem jutott neki.

Fotó: Nemzeti Sport

Már 11 évvel ezelőtt, az 1990-es Európa-bajnokságon is érmet szerzett, egészen pontosan bronzot kedvenc szerén, a gyűrűn. Ezután Eb-harmadik lett még 1992-ben és 1994-ben, de az 1992-es világbajnokságon már ezüstérmes.

Ezüst jutott "Szilasnak" az 1996-os és a 1997-es vb-n, a szer koronázatlan királya, az olasz Youri Chechi mögött, aki legyőzte őt az 1996-os atlantai olimpián is.

Chechi visszavonulása után úgy tűnt, a 168 centis, 64 kilós magyar tornász örökli a trónt, ám a pontozók csak az 1998-as Európa-bajnokságon és a sydneyi olimpián látták őt a legjobbnak. Az 1999-es tornász vb-n a kínai Tong Csen, a tavalyi brüsszeli Eb-n a görög Dimosztenisz, az idei genti világbajnokságon pedig a bolgár Jovcsev kapott több pontot.

Csollány Szilveszter november 12-én, hétfőn 13.30-tól egy órán keresztül válaszol a kérdésekre a Társalgóban.

Korábban:

Csollány elégedett az ezüstéremmel